Prostějov: Opravy chodníků za miliony budou pokračovat i letos

19.02.2020 17:58

Město Prostějov, stejně jako v letech minulých, čekají opravy povrchů chodníků. Letos do nich město bude investovat tři miliony korun.

Prostějov: Opravy chodníků za miliony budou pokračovat i letos
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„K provedení celoplošné opravy povrchu chodníků byly vybrány chodníky, které jsou ve špatném stavu a jsou z původní staré dlažby formátu 30 x 30 centimetrů,“ informoval o výběru primátor František Jura.

Řešeno bylo také propojení již opravených chodníků nebo návaznost na realizované investiční akce města. „U navrhovaných chodníků byl také současně posouzen jejich dopravní význam a frekvence pohybu chodců. Podle smlouvy se společností FCC Prostějov, s.r.o., je na opravu chodníků dlážděným krytem (dlažba 20 x 10 cm – celoplošné opravy), rozpočtován 1 milion korun (s DPH). Tyto finanční prostředky jsme v rozpočtu města na rok 2020 navýšili o částku 2 miliony korun pro další celoplošné opravy chodníků. Seznam navrhovaných chodníků jsme konzultovali se správci inženýrských sítí (MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s., innogy Česká republika a.s., E.ON Distribuce, a.s., atd.) a to proto, aby nedošlo k opravě chodníku v lokalitě, kde je plánovaná investiční akce, případně výkopové práce správců inženýrských sítí. Je totiž velkým problémem, když opravíme chodníky a ty jsou následně rozkopány správci sítí,“ vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil a doplnil, že na základě žádostí občanů a společenství vlastníků byly do plánu oprav na rok 2020 také zařazeny i lokality jako je chodník na ulici Daliborka a celoplošná oprava chodníků k bytovým domům Kotěrova 2 a 4.

Plán oprav chodníků pro letošní rok počítá s částkou 3 miliony korun:

Prostějov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…