Prostějov: Parkoviště a nová cyklostezka už slouží

22.05.2016 18:25

Obyvatelé v okolí ulic Anglická a Holandská mohou využívat zbrusu nové parkoviště. Cyklisty potěší i nová cyklostezka.

Prostějov: Parkoviště a nová cyklostezka už slouží
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Nová silnice, cyklostezka a parkoviště. Vše o zhruba 40 dní dříve, než bylo plánováno. To je ukončená investiční akce s názvem „Cyklistická stezka, komunikace včetně parkovacích míst, Anglická – Holandská, Prostějov“.

„Stavební práce na této akci byly dokončeny, stavba byla předána a převzata s drobnými vadami a nedodělky, které ovšem nebrání užívání. Tyto nedodělky, které obnášejí zejména provedení sadových úprav a výsadbu trávníků, budou odstraněny nejpozději do konce letošního července a to dle klimatických podmínek,“ nastínil první náměstek Zdeněk Fišer a doplnil, v čem stavební práce spočívaly.

„Vybudovali jsme novou cyklostezku mezi ulicí Švýcarská a okružní křižovatkou u obchodního domu LIDL. Její délka činí dvě stě třicet metrů. Dále byla vybudována nová komunikace propojující ulice Švýcarská a Italská. Její délka je pětašedesát metrů. V neposlední řadě zde vzniklo parkoviště s čtyřiceti pěti parkovacími místy a třemi sloupy veřejného osvětlení. V rámci stavby byly vybudovány dva vsakovací příkopy a bylo vysazeno šest nových stromů,“ popsal Zdeněk Fišer. Stavbu realizovala firma STRABAG a.s Praha 5. Finanční náklady činily 4, 719 milionů korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…