Prostějov: Peníze Junáku i na stavbu cyklostezky

08.04.2020 12:45

Rada města Prostějova doporučuje zastupitelům k odsouhlasení shodu ze svého posledního jednání týkající se finanční podpory stavby cyklostezky a také na podpory spolku Junák. Celkem bude městská dotace činit 700 tisíc korun.

Prostějov: Peníze Junáku i na stavbu cyklostezky
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Pokud mám vyčíslit jednotlivé výše podpory, tak 500 tisíc korun poskytneme městu Plumlov na výstavbu cyklostezky okolo Plumlovské přehrady. Dalších 200 tisíc korun půjde na konto spolku JUNÁK – český skaut, středisko Járy Kaštila na rekonstrukci skautské klubovny,“ vyčíslil primátor města František Jura.

„Při rekonstrukci se konkrétně bude jednat o přestavbu půdních prostor klubovny za účelem využití pro činnost střediska a všestranný rozvoj dětí a mládeže. Co se týče cyklostezky, tak ta není v katastru města Prostějova, ale všichni rádi k Plumlovské přehradě chodíme na procházky nebo jezdíme na kole či inline bruslích. Je tedy na místě pomoci při její výstavbě,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal a přidal přesná čísla jednotlivých dotačních podpor:

Město Plumlov plánuje realizaci cyklostezky podél Plumlovské přehrady (rozpočet nákladů cca 28.318.000,-- Kč). Akce je podpořena dotací ITI Olomoucké aglomerace (16,5 milionu korun), dále přislíbena je dotace z Olomouckého kraje (2, 5 milionu korun).

JUNÁK – český skaut, spolek, plánuje rekonstrukci skautské klubovny v ulici Sokolská (rozpočet nákladů cca 1,9 milionu korun). Akce je podpořena dotací z MŠMT (1,5 milionu korun. Na její dofinancování potřebuje spolek získat ještě další finanční prostředky, proto požádal město Prostějov o poskytnutí finančního příspěvku ve výši 350 tisíc korun.

„Dům na Sokolské ulici získal spolek do vlastnictví od města Prostějova s tím, že je zde věcné břemeno předkupního práva (veškeré investice jsou tak současně zhodnocením potenciálního majetku města). Po celou dobu užívání spolek průběžně provádí opravy a vylepšení objektu - plastová okna, nové podlahové krytiny a nábytek, revitalizace dvorku a další,“ uzavřel náměstek Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.