Prostějov: Prohlášení primátora města Prostějova Františka Jury

23.03.2019 14:49

K rekonstrukci Kulturního a společenského centra

Prostějov: Prohlášení primátora města Prostějova Františka Jury
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Po středeční tiskové konferenci vedení města Prostějova a následných článcích v médiích se okamžitě rozvířila debata o rekonstrukci našeho Kulturního a společenského centra. Několika diskutujícím se nezdá především cena, které se ve zprávách objevila.

Rád bych ocenil především střízlivý přístup většiny uživatelů sociálních sítí, kteří vzali vážně informaci, že zatím hovoříme pouze o odhadu ceny. Ten samozřejmě vytvořili odborníci, kteří se dané problematice mnoho let věnují, nikoliv politici. Rada města v této věci pouze vzala na vědomí jejich kvalifikovaný názor. Přesnější vyčíslení nákladů budeme znát až po vypracování příslušného projektu a výsledná cena, kterou bude třeba skutečně zaplatit, vzejde z výběrového řízení na dodavatele.

O to více mě mrzí, že několik věčných kritiků zcela pomíjí naši snahu řešit celou lokalitu koncepčně, ve shodě s odborníky a s přihlédnutím k připomínkám občanů. Vedení města Prostějova se danou věcí jen od vynesení konečného rozsudku soudu v závěru ledna zabývalo čtyřikrát. To může napovědět, že vše bereme velmi vážně a k řešení přistupujeme maximálně zodpovědně.

Považuji za chybu zaměřit se pouze na jedno číslo, o kterém jsme navíc na tiskové konferenci jasně řekli, že je pouze a jen odhadem. Například na webu Prostějovského deníku přitom vyšla jasná slova, že jde o „prvotní odhadované náklady". Vedení města chce o využití celé lokality vést širokou debatu nejen na půdě zastupitelsva, ale i s odborníky a obyvateli Prostějova. Zadusit veřejnou diskusi ještě před jejím zahájením takto ostrými vyjádřeními a obviněními je nešťastné a celé věcí vůbec nepomůže.

Jakékoliv spekulace o předražené zakázce zásadně odmítám. Zatím žádná zakázka vůbec neexistuje, protože neexistuje projekt rekonstrukce a neproběhla soutěž na dodavatele.

Rekonstrukce objektu, který by měl sloužit jako důstojné místo pro pořádání akcí určených obyvatelům a návštěvníkům Prostějova, ale i jeho okolí včetně parkovacích ploch a tržnice, je během na dlouhou trať. Nenechejme se proto otrávit ještě před startem.

František Jura
primátor města Prostějova

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…