Prostějov: Prostranství před budovou Sportcentra bude v novém

08.04.2021 15:47

Prvním krokem k nové vizáži plochy před budovou je zadání projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení formou výzvy jednomu zájemci, a to společnosti 2 arch s.r.o., Prostějov.

Prostějov: Prostranství před budovou Sportcentra bude v novém
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Na akci pracujeme již od roku 2020, kdy odbor rozvoje a investic nechal zpracovat projektovou dokumentaci pro společné povolení na úpravu prostoru před budovou Sportcentra,“ nastínil první kroky náměstek primátora Jiří Rozehnal. Prostory mají například nově nabídnout úpravu zeleně, nové zadláždění tak, aby vzniklo více prostoru pro kulturně sportovní aktivity.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

„Záměrem projektové dokumentace je vybudovat nový nástupní prostor do sportovní haly. Současné řešení neodpovídá hale tohoto využití a počtu návštěvníků. Při sportovních akcích není možnost rozptylu a shromáždění. Také není jednoznačně patrné místo vstupu. Plocha slouží nyní také jako parkovací, skladovací a příjezdová. Základní myšlenkou návrhu je plochu otevřít, odstranit všechny rušivé funkce, umožnit jednoznačný čitelný nástupní prostor, který bude také jako shromažďovací a vytvořit tak veřejný parter se zelení a mobiliářem,“ popsal budoucí vzezření venkovních prostor náměstek Rozehnal.

Cena stanovená rozpočtem pro novou venkovní plochu Sportcentra je odhadována na cca 17 milionů korun (včetně DPH). Na zpracování projektové dokumentace společnost 2 arch s.r.o. předložila cenovou nabídku ve výši 353 320 korun (včetně DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…