Prostějov: Silvestrovský ohňostroj se blíží

11.12.2019 13:13

Silvestrovský ohňostroj bude ve znamení ohlédnutí do minulosti a zároveň počátkem oslav 630. výročí povýšení Prostějova na město, které si budeme připomínat.

Prostějov: Silvestrovský ohňostroj se blíží
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Poslední den starého roku je již tradičně spojen s oslavami a ohňostrojem. Město Prostějov před řadou let přistoupilo k pořádání ohňostroje už ve 20:00 hodin tak, aby se této show mohly účastnit i rodiny s dětmi. Nejinak tomu bude také poslední den roku 2019.

„Letošní silvestrovský ohňostroj bude vlastně ve znamení ohlédnutí do minulosti a zároveň počátkem oslav 630. výročí povýšení Prostějova na město, které si budeme připomínat. Tak je koncipováno i doprovodné slovo před zahájením ohňostroje. Dostaneme se do doby Petra z Kravař a zmíníme jeho zásluhy o město. Slovo bude podbarveno historickou hudbou. Věřím, že za doprovodu světelných efektů bude letošní ohňostroj důstojným zakončením starého roku a zároveň zahájením oslav, které nás čekají po celý rok 2020,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Samotnou realizaci ohňostroje zajistí stejně jako v předchozích letech společnost Pyro&Art z Olomouce. Přestože samotná světelná show vypukne ve 20:00, už od 19:00 hodin bude znít náměstím reprodukovaná hudba a lidé se budou moci osvěžit u stánků s občerstvením. Prostor, kam nebudou moct účastníci z bezpečnostních důvodů vstupovat, bude viditelně označen.

Ohňostroj přijde město Prostějov na zhruba 290 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…