Prostějov: Školy a školky se zapojí do projektu rozvoje vzdělávání

17.12.2020 15:03

Rada města Prostějova souhlasí se zapojením městem zřizovaných základních a mateřských škol a základní umělecké školy do projektu Místní akční plán III na území obce s rozšířenou působností Prostějov (dále jen ORP) a schvaluje Memorandum o spolupráci při realizaci tohoto projektu.

Prostějov: Školy a školky se zapojí do projektu rozvoje vzdělávání
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Statutární město Prostějov se jako partner podílí na projektu Společně pro rozvoj školství MAP II. Ten ke dni 31. 12. 2021 končí a bude dál navazovat zmíněným MAP III.

„Projekt podporuje především společné plánování a sdílení aktivit v území, intervence a aktivity naplánované v místním akčním plánu vedoucí ke zlepšení kvality vzdělávání v mateřských a základních školách,“ nastínil jeho smysl primátor František Jura s tím, že za současné spolupráce škol a školských zařízení se zřizovateli a odborníky ve vzdělávání probíhá, v rámci projektu, velké množství specificky zaměřených aktivit od vzdělávání pedagogických pracovníků, přes vzájemnou spolupráci škol (např. formou společných metodických komisí, nákupu a sdíleného užívání didaktických pomůcek), po plánování a realizace konkrétních vzdělávacích aktivit cílených například na podporu čtenářské gramotnosti, matematické gramotnosti, výuky cizích jazyků, environmentálního vzdělávání a podobně, či nákupu pomůcek do škol. Na projektu spolupracuje i velká část odborníků pedagogů a ředitelů škol z celé územní působnosti ORP Prostějov.

V porovnání s letošním projektem bude ten budoucí spíše zaměřen na analýzy a plánování. Jde o přechodový projekt, který bude dotován velmi malou částkou. Pro celé území ORP Prostějov se předpokládá celková částka 3, 8 milionu korun (pro MAP II to bylo 20,4 milionu korun).

„Spolupráce partnerů na projektu je pro všechny zúčastněné výhodná, zejména s ohledem na administrativní náročnost projektu, která by nutně znamenala navýšení pracovních úvazků minimálně o pracovní pozice manažera projektu a ekonoma projektu.Tyto pozice má MAS Region Haná vyřešeny a spolupráce na projektu MAP II je velmi dobrá s tím, že finanční prostředky na implementační aktivity přímo do škol jsou v ORP rozdělovány rovnoměrně. I to je předpokladem velmi dobré spolupráce pro projekt následný, ve kterém navíc bude alokace finančních prostředků podstatně nižší a bude specificky určena pro vypracování analýz a nových akčních plánů, nikoli na samotné aktivity ve školách,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Krchňavý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…