Prostějov: Svoz odpadu na sídlišti Hloučela komplikují nevhodně zaparkovaná vozidla

17.10.2020 10:44

Jednou z lokalit, kde je situace dlouhodobě nejvíce problémová, je sídliště Hloučela. Konkrétně se jedná o tzv. osmičky, tedy ulice Jana Zrzavého, Václava Špály a Antonína Slavíčka. Při svozu odpadů ve městě Prostějově dochází díky nevhodně zaparkovaným vozidlům k mnoha různým komplikacím.

Prostějov: Svoz odpadu na sídlišti Hloučela komplikují nevhodně zaparkovaná vozidla
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

U vjezdu do vnitrobloku těchto bytových domů je umístěna dopravní značka Obytná zóna. Význam této dopravní značky je popsán v Zákoně č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, konkrétně v § 39. Pro účely obsloužení kontejnerů na odpad je přitom podstatný odstavec 5 tohoto zákona, který se mimo jiné zmiňuje o tom, že stání je dovoleno jen na místech označených jako parkoviště.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Někteří občané bohužel toto ustanovení zákona dlouhodobě a opakovaně porušují. Díky tomu ovšem dochází k zablokování příjezdové cesty ke kontejnerům, hromadění odpadů, vzniku zápachu a případně výskytu hlodavců. Dá se tedy říci, že pár jedinců komplikuje život většině obyvatel, která pravidla dodržuje.

Město Prostějov připravuje v letošním roce projektovou dokumentaci na stavební úpravy v těchto lokalitách, které by měly zmíněný problém vyřešit. Znamená to, že občané dostanou k dispozici více parkovacích míst, zlepší se průjezdnost a potíže se svozem odpadů budou definitivně minulostí.

Děkujeme občanům, že se budou chovat ukázněně a parkovat v obytné zóně nebudou. Ulehčí tím práci svozové společnosti FCC Prostějov, s.r.o. jak při svozu komunálního odpadu, tak při úklidu této lokality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …