Prostějov: Výstavba cyklostezek bude letos dál pokračovat

23.01.2020 16:59

Cykloturisté se již teď mohou těšit na další cyklostezku, která propojí cyklostezky severozápadního kvadrantu vnějšího městského okruhu.

Prostějov: Výstavba cyklostezek bude letos dál pokračovat
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Aby k propojení mohlo dojít, schvaluje Rada města Prostějova projektový námět, přípravu a podání žádosti o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje, v rámci dotačního programu podpory výstavby a oprav cyklostezek v roce 2020 na projekt „Cyklistická stezka v ulici J. Lady.“

„Stavba cyklostezky se smíšeným provozem je součástí akce „Komunikace, CS, přechod a protihluková stěna ul. J. Lady“ v celkové předpokládané hodnotě 17,5 milionu korun. Předpokládaná cena samotné cyklostezky je pak 3,6 milionu korun (vč. DPH) s délkou úseku stezky 270 metrů. Jedná se o poslední chybějící úsek cyklostezek severozápadního kvadrantu vnějšího městského okruhu, konkrétně mezi Kosteleckou a Plumlovskou ulicí o celkové délce 1,7 kilometru,“ vyjmenoval primátor František Jura.

Dotace může být poskytnuta až do výše 50 % uznatelných nákladů, tj. 1, 81 milionu korun.

„Uznatelnými výdaji jsou přímé výdaje na realizaci cyklistické stezky, respektive tělesa cyklostezky a v odpovídající míře přeložky sítí vyvolané vlastní stavbou, které leží v trase předmětné stavby nebo ji kříží - což jsou třeba inženýrské sítě, veřejné osvětlení, elektrické vedení, sdělovací kabely a podobně, přeložky dopravního značení, bezpečnostních prvků, které jsou vyvolanými výdaji akce,“ upřesnil konkrétní práce náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…