Prostějov: Vyzkoušejte nová sdílená kola, prvních 30 minut je nyní zdarma

05.03.2023 19:09 | Tisková zpráva

Od 1. března v Prostějově spustila provoz oblíbené služby sdílených jízdních kol česká firma Rekola. Slavnostního zahájení provozu se zúčastnil primátor František Jura společně s náměstkyněmi Miladou Sokolovou, Marcelou Župkovou i náměstky Jiřím Pospíšilem, Jiřím Rozehnalem a Milošem Sklenkou.

Prostějov: Vyzkoušejte nová sdílená kola, prvních 30 minut je nyní zdarma
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Používání bikesharingu ve městech v posledních letech raketově roste. Kolo totiž představuje efektivní a udržitelný způsob městské dopravy. Je to jednoduché, rychlé a pohodlné. Před samotnou jízdou se seznamte se stojany, kde si můžete kola půjčovat a vracet. Protože každou jízdou měníte město k lepšímu, prvních 30 minut zapůjčení kola máte nyní zdarma. Pokud bude vaše jízda delší, bude vás to stát 24 korun za každou započatou půlhodinu.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Rekola vám výrazně usnadní a zkrátí veškeré přesuny po městě. Stačí si v App Store nebo Google Store stáhnout aplikaci Rekola a zdarma se zaregistrovat. Při registraci vyplníte vaše jméno, e-mail a telefonní číslo, kam vám následně přijde ověřovací SMS. Registraci dokončíte přidáním platební karty, která se ověří transakcí ve výši 1 Kč. Tato částka se vám potom vrátí zpět na účet. V aplikaci kliknete na tlačítko „Půjčit kolo“ a načíst QR kód na košíku kola, čímž se kolo automaticky odemkne.

Dorazili jste do cíle. Co teď? Po skončení jízdy kolo zase jednoduše vrátíte na místa, vyznačená v aplikaci, a zamknete kolo. Aplikace vám potvrdí, že je kolo vrácené. A je to! Všechna kola je nutné parkovat do stojanů, fotografie všech stojanů najdete v aplikaci.

Pokud narazíte na nějaké, které překáží, dejte nám prosím vědět. Využít k tomu můžete mail info@rekola.cz, případně online formulář ZDE. Nevíte si s něčím rady? Napište prostřednictvím chatu v aplikaci, na e-mail info@rekola.cz nebo zavolejte na 277 277 930.

Statutární město Prostějov podporuje sdílená kola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…