Prostějov: Základní školy získají nový výukový software a 3D brýle

27.05.2022 10:11 | Tisková zpráva

Radní schválili zadání veřejné zakázky malého rozsahu dodavateli, Corinth, s. r. o., Praha, na pořízení licencí výukového softwaru 3D modelů a videí a nákup 3D brýlí pro městské základní školy.

Prostějov: Základní školy získají nový výukový software a 3D brýle
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Využití nových výukových softwarových modelů případně 3D videí představuje výraznou inovaci a modernizaci ve výuce žáků základních a středních škol.

„Specifický software, vyvíjený ve spolupráci s Univerzitou Karlovou, nabízí přibližně 1500 3D modelů a videí především přírodovědných předmětů – přírodopisu, zeměpisu, fyziky, chemie, geometrie, ale rovněž vybrané modely z oblasti kultury,“ popsal náměstek primátora pro školství Jan Krchňavý a dodal, že výhodou uvedeného softwaru je jeho všestranné použití. Je možné jej využít na projekci na počítači, tabletu, dotykovém displeji, interaktivní tabuli či chytrém mobilním telefonu. Software je rovněž uživatelsky velmi přívětivý pro přípravy učitelů na vyučovací hodiny.

„Zcela novou dimenzi prohlížení potom přináší možnost využití společně s 3D brýlemi. Po zakoupení licence je možné využívat 3D modely nejen pro práci v hodinách, ale rovněž velmi efektivně pro distanční výuku, popřípadě i pro zadávání domácích prací a úkolů,“ doplnil smysl nové technologie náměstek Krchňavý.

Nákup licencí výukového softwaru a videí v českém jazyce včetně služeb aktivace, instalace, aktualizace, proškolení a nákupu 3D brýlí vyjde na téměř 700 tisíc korun.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…