Prostějov obsadil první příčku ve výzkumu Město pro byznys

09.05.2019 17:58

Srovnávací výzkum jednoznačně ukázal, že Prostějov je podnikatelsky nejatraktivnějším městem nejen v Olomouckém kraji, ale i v celé České republice.

Prostějov obsadil první příčku ve výzkumu Město pro byznys
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Zasloužil se o to vstřícný přístup magistrátu k podnikatelům i výhodné podmínky pro podnikání – o krajském umístění jsme informovali ZDE.

"Mám radost z tohoto ocenění a dle informací, které jsme tady slyšeli, město Prostějov je vnímáno velice pozitivně. Vyhlašovatelé ocenili, mimo jiné, i velmi kvalitní a rychlý postup úřadu při vyřizování podnětů podnikatelů a živnostníků. Hodnotící komise osobně, coby mystery klient, úřady navštěvuje, takže má možnost situaci vyhodnotit přímo na místě. Prostějov je výborné místo pro život a podnikatelské prostředí s tím naprosto souvisí. Město pro byznys je velké ocenění, kterého si vážíme. Jsme rádi za kvalitní podnikatelské prostředí a také za to, že máme ocenění Přívětivý úřad. Je to úřad, který dává jasné informace v dostatečné rychlosti a kvalitě. Náš magistrát pracuje, a to nejen pro podnikatele, rychle a kvalitně. Aktuálně přemýšlíme o dalších pobídkách pro podnikatele v malé průmyslové zóně," uvedl primátor města Prostějova František Jura. Za město Prostějov se vyhodnocení výzkumu zúčastnil i náměstek primátora Jiří Rozehnal.

O podnikatelském rozvoji města Prostějova a jeho skvělém hodnocení se dočtete v tiskové zprávě vyhlašovatele výzkumu ZDE. Město vykazuje skvělé výsledky v aktuálním rozvoji podnikatelského prostředí. Má velmi vysoký podíl právnických osob, vysoký podíl malých a středních firem, stejně jako vysoký růst počtu ekonomických subjektů. Pracovní trh zaznamenává velmi nízkou nezaměstnanost, podnikatele láká dobrá dopravní dostupnost města. V přístupu veřejné správy boduje Prostějov zejména výbornou komunikací s podnikateli. Má velmi kvalitní webové stránky z pohledu podnikatele, dále kvalitní elektronickou komunikaci, která je v rámci výzkumu ověřována mystery testováním.

Jak informují webové stránky Města pro byznys, cílem výzkumu je vytvořit diskusní platformu na téma možnosti malého a středního podnikání ze strany samospráv. Podstatou výzkumu je komplexnost a ojedinělost. Dosavadní projekty přinášely důležité informace, avšak pro určení nejlepšího podnikatelského prostředí mají jen dílčí vypovídající hodnotu – informují podnikatele o rozvoji informačních služeb v regionu, aktivizují obyvatele, nebo se zaměřují pouze na velká města. Srovnávací výzkum Město pro byznys se od ostatních projektů odlišuje nejen rozsahem, ale i množstvím sledovaných kritérií. Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy. Město pro byznys zahrnuje všechny oblasti, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…