Průmyslový Přerov – toto téma provází kalendáře města pro rok 2018

02.12.2017 10:38

Fotografie průmyslové části Přerova se staly součástí kalendářů, které budou provázet rokem 2018. Sada v tradičním pojetí – tedy kalendář stolní, nástěnný a kapesní – je od pátku 1. prosince v prodeji v Městském informačním centru. Kalendáře, které vydalo město Přerov, přijdou na 165 korun.

Průmyslový Přerov – toto téma provází kalendáře města pro rok 2018
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V minulých letech ukazovaly kalendáře krásu Přerova – nebo přinášely prostřednictvím fotek vzpomínky na historii města. Sada pro příští rok ale prezentuje snímky, kde „šeď a rez“ nevadí – naopak je vítána, protože je spojena s industriálním Přerovem. I když ve městě řada průmyslových podniků zanikla, ještě stále tu jsou technické pozůstatky, které autorům fotek stály za zachycení. „Prostřednictvím snímků se majitelé nových kalendářů podívají například do areálu bývalých Přerovských strojíren, někdejšího Svitu, nebo zrušené Juty. Uvidí třeba i detaily z Meopty, nádraží, elektrárny, pivovaru Zubr či Prechezy,“ vzpomněl Zdeněk Daněk z Kanceláře primátora.

I když kalendáře na rok 2018 ještě pomalu ani nestačily oschnout od tiskařské barvy, už teď se pracovníci magistrátu zabývají podobou kalendářů pro rok 2019.

„Rozhodli jsme se, že zvolíme téma Přerov z výšky. A necháme už na fantazii fotografů, jak ho pojmou. Fotit mohou třeba z balkónu, z okna nebo i z věže zámku,“ řekla Jana Pivodová z oddělení marketingu. Snímky v tiskové kvalitě, staré maximálně dva roky, mohou zájemci posílat až do konce května na adresu ZDE, předmět zprávy by mělo provázet heslo Kalendáře 2019. V případě, že snímky budou mít objem dat větší než 8 MB, mohou fotografové pro zaslání použít kterékoliv z veřejně dostupných úložišť. Nejlepší snímky se pak stanou součástí stolních i kapesních kalendářů – a jejich autoři dostanou jako dárek kalendáře a také pozvání na jejich slavnostní křest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…