Prvorepubliková Ostrava ožívá v muzeu

27.09.2018 13:01

Ostravské muzeum připravilo výstavu Ostrava 1918 – 1938. Návštěvníci uvidí zajímavosti z života v Ostravě v době první republiky.

Prvorepubliková Ostrava ožívá v muzeu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Výstava představí historické dokumenty, předměty denní potřeby, nábytek, obrazy, fotografie, modely architektury, technického zařízení i tramvají, exponáty upomínající na osobnosti veřejného života a mnoho dalších zajímavostí z historie, společenského a kulturního života Ostravska v době první republiky. Zvláštní místo ve výstavě zaujímá ojedinělý Ostravský filmový žurnál sestavený z autentických dokumentů a snímků o Ostravě v meziválečném období. Byl speciálně vytvořen za účelem připomínky 100. výročí vyhlášení Československa.

Výstava potrvá do konce roku. Výstava Ostrava 1918 – 1938 se koná pod záštitou primátora města Ostravy Tomáše Macury a za finančního přispění statutárního města Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…