Radní hlavního města Prahy jmenovali nové ředitele škol

23.07.2015 10:05

Pražští radní tento týden jmenovali pět nových ředitelů škol z řad uchazečů, kteří úspěšně absolvovali jednotlivá výběrová řízení. Po jednání městské rady to uvedla radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky Irena Ropková.

Radní hlavního města Prahy jmenovali nové ředitele škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Radní jmenovali ředitelkou Gymnázia prof. Jana Patočky v Praze 1 počínaje 1. 8. 2015 paní Mgr. Janu Drake, ředitelem Gymnázia Na Pražačce v Praze 3 pak Mgr. Martina Kašpara, který do funkce nastoupí od prvního září. „Oba uchazeči o vedení těchto významných gymnázií prokázali ve výběrovém řízení, že kromě dostatečné erudice disponují i jasnou vizí jejich dalšího rozvoje. Věřím, že se jim podaří naše očekávání naplnit,“ komentovala jmenování radní Ropková.

Novou ředitelku bude mít též Střední odborná škola v Drtinově ulici v Praze 5. Radní do funkce jmenovali od 1. 9. 2015 paní PaedDr. Pavlu Nedomovou. Nového ředitele má i Základní umělecká škola Ilji Hurníka v Praze 2. Stane se jím od prvního srpna pan PaedDr. Pavel Kloub.

Poslední školou, která bude mít počínaje prvním srpnem novou ředitelku, je Základní škola a Mateřská škola při Všeobecné fakultní nemocnici v Praze 2. Vedením této specifické příspěvkové organizace hlavního města, která zajišťuje předškolní a základní vzdělávání pro hospitalizované děti a mladistvé, pověřili pražští radní Mgr. Kleu Gabrielovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…