Rakovník: Mezi Janovem a Kounovem vyrostl díky dotacím nový most

06.05.2015 21:14

Mezi Janovem a Kounovem vyrostl díky evropským dotacím nový most.

Rakovník:  Mezi Janovem a Kounovem vyrostl díky dotacím nový most
Foto: mesto-rakovnik.cz
Popisek: Rakovník

Nahradil původní zchátralý most vedoucí přes železniční trať. Opravy se dočkala i silnice III. třídy navazující z obou stran mostu. „Stavbu jsme realizovali za pomoci evropských fondů. Nový širší most i povrch silnice přispějí ke snížení hluku a k bezpečnosti a plynulosti dopravy mezi obcemi,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD), který se 6. května 2015 zúčastnil slavnostního otevření mostu.

Celková šířka nového mostu č. III/22918-4 je 8,5 m a vozovka je široká 6,5 metru. Celý projekt stál 12,5 milionu korun a Regionální operační program Střední Čechy přispěl dotací ve výši 85 procent celkových uznatelných nákladů.

Ve Středočeském kraji je na silnicích II. a III. tříd evidováno 1 833 mostů. Téměř 18 procent z nich je ve špatném stavu, dalších téměř pět procent je ve velmi špatném, nebo dokonce v havarijním stavu. „Po těchto mostech často vedou linky veřejné autobusové dopravy. Snažíme se co nejdříve zajistit jejich opravy. Podle odhadu činí náklady na nutné rekonstrukce mostů v havarijním a špatném stavu asi 193 milionů korun,“ dodal středočeský hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…