Rekonstrukce objektu KOSMOS v Karviné

03.03.2018 16:51

Statutární město Karviná v současné době připravuje celkovou rekonstrukci objektu ubytovny KOSMOS včetně jeho blízkého okolí.

Rekonstrukce objektu KOSMOS v Karviné
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Jedná se o náročný projekt, při kterém dojde k demolici objektů stávající vývařovny, restaurace a výměníkové stanice, rekonstrukci tří věžových objektů a vybudování nových parkovacích stání včetně úpravy okolí a zeleně.

V rámci rekonstrukce věžových domů budou provedeny stavební práce, které budou spočívat ve výměně nášlapných vrstev společných prostor a bytů, okenních a dveřních výplní, instalačních šachet, výtahů, zateplení obvodového pláště a střešní konstrukce.

Samotné tři věžové objekty budou upraveny na 144 bytů 2+kk, z nichž některé budou upraveny i pro  občany s omezeným pohybem. V současné době se zpracovávají jednotlivé stupně projektové dokumentace a probíhají se zhotovitelem daných projektových dokumentací konzultace. V návaznosti na rekonstrukci daných objektů je  nutná modernizace nové výměníkové stanice, která je  nyní předložena  k vydání pravomocného  rozhodnutí stavebním úřadem. Současný nájemce je povinen vyklidit  prostory budovy v Karviné známé pod pojmem KOSMOS včetně vystěhování současných  nájemců v termínu do 31.8.2018. První etapa rekonstrukce bude zahájena  bouráním  nepotřebných objektů. Po zpracování příslušných projektových dokumentací a vydání potřebných rozhodnutí nutných pro realizaci stavebních prací bude dle zákona o veřejných zakázkách vybrán zhotovitel prací. S odstraněním nepotřebných budov či jejich částí je v plánu započít ještě letos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…