Revitalizace náhonů v Chrudimi

17.03.2018 17:58

Zatímco s projektem revitalizace náhonu na Střelnici, na kterou Chrudim dostala dotaci, město finišuje a co nevidět uzavře výběrové řízení a vybere zhotovitele celé akce, vrcholí přípravy i dalšího úseku historického náhonu, tentokrát v lokalitě U Valchy. Na něj získalo město stavební povolení v průběhu února.

Revitalizace náhonů v Chrudimi
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Jedná se o jedno z posledních historických ramen řeky Chrudimky, které dosud neprošly revitalizací. Shodou okolností se potřeba dát tuto část náhonu do lepšího stavu objevila i jako jedno z témat v posledním Desateru problémů Chrudimi, které proběhlo ve druhé polovině února,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Připravovaný projekt revitalizace náhonu, který protéká přes areál letního koupaliště, v sobě zahrnuje především odstranění části náletové vegetace, odstranění sedimentů ve dně koryta a úpravy obou břehů a rozšíření koryta tak, aby byl do něj zajištěn snadnější přístup. Náhon by si měl i nadále zachovat přírodní charakter, i když bude koryto nově zpřístupněno veřejnosti tím, že budou do dna vsazeny „šlapákové“ pěšiny z kamenů a na osetých svazích toku budou místy kombinovány velké balvany nebo dřevěné kmeny k sezení. Délka připravovaných úprav vodního toku je téměř 250 metrů, předpokládaná cena prací podle projektu činí zhruba 6 milionů korun.

„Rádi bychom samozřejmě stejně jako v případě náhonu v parku Střelnice uspěli se žádostí o dotaci. V opačném případě by byl projekt pravděpodobně rozdělen do etap tak, aby bylo možno postupně realizovat jednotlivé úseky toku, který je dnes, byť poměrně zarostlý, nedílnou součástí sportovních areálů. O konkrétním postupu nebo možnostech budeme mít jasněji v průběhu tohoto roku,“ dodává místostarosta města Jan Čechlovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…