Rokycany: Nový chodník zajistí víc pohodlí i bezpečí

14.11.2019 12:09

Zbrusu nový chodník nechala rokycanská radnice postavit u prodejny Lidl v Plzeňské ulici. S návrhem na úpravu tohoto prostoru přišla komise životního prostředí, protože plocha, která bývala zelení, se stala nelegálním parkovištěm.

Rokycany: Nový chodník zajistí víc pohodlí i bezpečí
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Bylo zapotřebí stavebně oddělit zeleň od zpevněných ploch potřebných pro vjezd na soukromý pozemek a do garáže. Dalším problémem byl chybějící chodník.  Při stavbě prodejny Lidl totiž nikdo neřešil přístup pro pěší návštěvníky obchodu.

Město tak upravilo celý pozemek a vystavělo chodník, aby se chodci mohli bezpečně dostat z Plzeňské ulice až k prodejně.   Bohužel někteří návštěvníci zřejmě mají pocit, že si cestu do prodejny ještě více zkrátí, když místo po novém chodníku půjdou přes nový trávník a napříč parkovištěm. Kromě toho, že to není bezpečné, tím zničí trávník, který nebude mít šanci ani vzejít. Proto město muselo nechat nové plochy zeleně provizorně obehnat páskou bránící vstupu na trávník. 

Podívejte se do fotogalerie, jak se okolí proměnilo. Teď už bude záležet jen na chodcích, jestli tu budou zelené plochy nebo jen vyšlapané zkratky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…