Rokycany: Park U Rakováčku se dál rozrůstá

13.07.2020 10:13

Úpravy dalšího úseku Parku U Rakováčku skončily. Další revitalizovaná část Rakovského potoka začíná u silničního mostu v ulici Boženy Němcové a končí mostem u příjezdu k bývalým kasárnám.

Rokycany: Park U Rakováčku se dál rozrůstá
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Úpravy v horní části potoka už skončily a mají přírodní charakter. Jejich součástí jsou mlatové cesty a sadové úpravy. V červnu se stavební práce zaměřily na lávku přes Rakovský potok. Následovat bude úprava koryta pod rodinnými domy Na Okroulici. Revitalizace skončí na podzim.

V Parku U Rakováčku se navíc objevily nové herní prvky pro děti – lanovka a balanční klády. Herní zařízení najdete na levém břehu Rakovského potoka u průchodu mezi ulicemi Nad Průhonem a Karlíkova.

Rakováček se hlásí do soutěže Adapterra Awards 2020

Město Rokycany na konci dubna přihlásilo Park U Rakováčku do soutěže Adapterra Awards 2020. Ta hledá dobré příklady adaptačních opatření včetně těch, která přivádějí vodu do krajiny nebo jiným způsobem navrací krajině její přirozené funkce.

V letošním roce se přihlásilo rekordních 78 nápadů z 13 krajů. Soutěží se  ve čtyřech kategoriích – Volná krajina (revitalizace toků, obnova tradičního hospodaření, mokřady aj.), Zastavěná území (veřejný prostor ve městě i budovy), Pracovní prostředí (například budovy firem, pracovní komplexy, továrny a jejich okolí, aj.) a také Náš domov (soukromé rodinné domy a jejich okolí).   Z každé kategorie vyhraje jeden projekt.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti / Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…