Prodej zvěřiny umožnila vlastníkům honiteb veterinární správa. Kvůli koronaviru totiž mají výkupny plné sklady, protože přišly o odbyt v restauracích a v zahraničí.
Zvěřina je výživná, dietní, lehce stravitelná, obsahuje vysoké množství minerálních látek (železa, draslíku, fosforu) a má charakteristickou vůni a chuť. Obsahuje také větší množství bílkovin a minimum tuku.
Prodává se v celých kusech, v srsti, bez hlavy a běhů. Prase divoké se uvádí do oběhu vždy s hlavou a běhy a sráží se 10 % z váhy kusu. Veškerá zvěřina se dodává s plombou a průvodním listem, kančí je po veterinárním vyšetření.
Zájemci o zvěřinu se musí předem domluvit na uvedených telefonních číslech, je totiž nutné zvěř napřed ulovit a je možné, že budou muset nějaký den počkat. Hlavní lovecká sezóna je na podzim a v zimě, v současné době se loví divočák a srnčí, od srpna pak dančí a jelení.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV