Roudnice nad Labem: Penta Hospitals CZ přebírá Podřipskou nemocnici s poliklinikou

01.05.2020 7:34

Společnost Penta Hospitals CZ ve čtvrtek 28. dubna informovala o zahájení procesu převzetí Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem.

Roudnice nad Labem: Penta Hospitals CZ přebírá Podřipskou nemocnici s poliklinikou
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Smlouvu o převzetí celého vlastnického podílu od Ing. Jakuba Zavorala schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Od května začne Penta Hospitals CZ začleňovat roudnickou nemocnici do stávající sítě nemocnic.

Integrace umožní například společný nákup, nastavení standardních procesů v řízení s postupným využitím Centra sdílených služeb a také společný monitoring a zvyšování kvality a bezpečí. Prvním společným úkolem je postupný návrat nemocnice do normálního provozu ambulancí a lůžkových oddělení včetně plánované operativy.

"Převzetí nemocnice přichází ve složité době, naším úkolem je situaci společně zvládnout. Od začátku šíření nemoci Covid-19 jsme v našich nemocnicích byli úspěšní v podpoře zdraví zaměstnanců, zajištění bezpečné péče o pacienty a zásobení nemocnic potřebnými pomůckami. " říká Generální ředitelka Penta Hospitals CZ Mgr. Barbora Vaculíková, MBA a dodává.

„I přes náročnou situaci máme velkou radost z toho, že se Podřipská nemocnice stává součástí skupiny Penta Hospitals CZ a že můžeme začít rozvíjet její velký nadregionální potenciál“.

Jednatelem Podřipské nemocnice bude i nadále zkušený zdravotnický manažer Mgr. David Soukup, kterého do funkce uvedl předchozí vlastník loni na podzim. „Největší devizou roudnické nemocnice jsou zkušení zaměstnanci a kvalita péče. A to je dnes to nejcennější, co lze mít a na čem se dá stavět. Spojení se silnou a stabilní skupinou vnímáme velmi pozitivně, říkáMgr. David Soukup, ředitel Podřipské nemocnice s poliklinikou Roudnice nad Labem.

Podřipská nemocnice s poliklinikou provozuje oddělení ambulantní a lůžkové chirurgie, internu, gynekologicko-porodnické oddělení a dětské oddělení, následnou rehabilitační péči, pohotovost a více než desítku specializovaných ambulancí.

Nemocnice poskytuje péči nejen pro region Roudnice nad Labem a okolí, ale některá oddělení, například moderní porodnice, mají význam i pro pražskou aglomeraci. Penta Hospitals CZ jako nový vlastník plánuje zachování současného rozsahu péče a dokonce rozšíření v některých oborech.

Penta Hospitals CZ buduje stabilní síť zdravotnických zařízení na úrovni evropských standardů. Pokrývá zdravotní péči od ambulantních specialistů přes akutní péči až po péči následnou a dlouhodobou. Skupina vlastní nemocnice ve Vrchlabí, Ostrově, Nemocnici následné a rehabilitační péče v pražské Bubenči, Psychiatrickou nemocnici v Písku a provozuje Nemocnici Sokolov. Vlastní také síť ambulantních zařízení na Karlovarsku a je majoritním vlastníkem center Alzheimer Home. Je součástí nadnárodního holdingu Penta Hospitals International, který provozuje ve střední Evropě více než 30 nemocnic a 40 ambulantních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…