Roudnice nad Labem: Společně pro Roudnici obhájilo vítězství

08.10.2018 17:37

Roudnice nad Labem již zná výsledky komunálních voleb do zastupitelstev obcí. Vítězství těsně obhájilo hnutí Společně pro Roudnici, o pouhý jeden mandát méně získala Akce R. ČSSD v letošních volbách neuspěla.

Roudnice nad Labem: Společně pro Roudnici obhájilo vítězství
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Roudnická volební účast byla letos vyšší než v minulých komunálních volbách (42,06%), ani tak však nedosáhla celorepublikového průměru. Z 10 025 registrovaných voličů své obálky odevzdalo pouhých 4 189.

Současný starosta města Vladimír Urban se již před letošními volbami rozhodl neobhajovat svůj post a kandidaturou z druhého místa podpořit svého dlouholetého kolegu Ing. Františka Padělka.

"V letošních komunálních volbách jsem se rozhodl vydat jinou životní cestou, již neobhajovat funkci starosty města a podpořit mého kolegu Františka Padělka, se kterým jsme v tomto období připravili mnoho probíhajících i budoucích projektů," řekl Urban na posledním předvolebním zasedání roudnického zastupitelstva.

Hnutí Společně pro Roudnici n. L., v čele právě s Františkem Padělkem, těsně obhájilo vítězství. S celkovým počtem 23 190 platných hlasů (29,08%) tak získalo 7 mandátů. Pouze o necelé dva procentní body zaostala Akce R, v čele s Ing. Richardem Červeným, která má, jako druhé nejsilnější uskupení, celkem 6 mandátů. Částečný propad se svými 14,73% a z nich plynoucími 3 mandáty zaznamenalo ANO 2011, reprezentováno místostarostou Mgr. Jiřím Řezníčkem.

"Děkuji voličům za účast u voleb a projevenou důvěru. V současné době probíhají povolební jednání a mou přestavou je vytvoření co nejširší možné koalice tak, aby se do roudnického veřejného života aktivně zapojilo co možná nejvíce zvolených politických subjektů," sdělil vítěz voleb, místostarosta Ing. František Padělek.

Své mandáty z minulého období v nezměněném počtu obhájila ODS, KSČM i KDU-ČSL. ČSSD však výsledek 2,37% nevystačil ani na jedno místo. V zastupitelstvu tak zasednou pouze zástupci šesti ze sedmi kandidujících subjektů.

Nezapomeňte, že již tento týden, v termínu 12. - 13.října, nás čeká 2. kolo parlamentních voleb. Do něj, z celkem devíti zájemců o post senátora, postoupili dva litoměřičtí kandidáti, současný starosta Mgr. Ladislav Chlupáč (ODS; 24,5%) a gastroenterolog MUDr. Ondřej Štěrba (ANO; 19,53%).

Za jednotlivá uskupení byli do roudnického zastupitelstva zvoleni (v pořadí dle počtu hlasů):

SPOLEČNĚ PRO ROUDNICI N. L.
Ing. František Padělek, Vladimír Urban, Vlastimil Čtverák, Jan Ekrt, Romana Rýdlová, Tomáš Pokorný, Tomáš Dudek

AKCE R
Ing. arch. Jan Drahozal, Ing. Richard Červený, Mgr. Milan Děžinský, PhDr. Martin Trefný, Ph.D., Vendula Ekrtová, Mgr. Helena Eichingerová

ANO 2011
Mgr. Jiří Řezníček, Ing. Pavel Elias, Milan Jurčík

Občanská demokratická strana
MUDr. Eva Chocholatá, Mgr. Zdenka Vachková

Komunistická strana Čech a Moravy
Mgr. Miroslav Pém, Václav Kejř

Křesťanská demokratická unie - Československá strana lidová
MUDr. Tomáš Petrák

Podrobné volební výsledky naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…