Rožnov: Ministr Chalupa zrušil rozhodnutí MŽP

23.08.2012 12:31

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa zrušil rozhodnutí svého ministerstva stanovující průzkumné území Meziříčí pro vyhledávání výhradních ložisek ropy a zemního plynu vázaných na břidlicová souvrství. Věc tak vrátil ministerstvu jako správnímu orgánu I. stupně k novému projednání a rozhodnutí.

Rožnov: Ministr Chalupa zrušil rozhodnutí MŽP
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Na základě tzv. rozkladů (odvolání) města Rožnov pod Radhoštěm a dalších osmi obcí (Všechovice, Hutisko-Solanec, P. Bečva, Vigantice, Bystřička, Mikulůvka, Jablůnka a Huslenky) rozhodl ministr životního Tomáš Chalupa o zrušení stanovení průzkumného území Meziříčí pro vyhledávání výhradních ložisek ropy a zemního plynu vázaných na břidlicová souvrství (více zde). Věc se tak vrací ministerstvu životního prostředí jako správnímu orgánu I. stupně k novému projednání a rozhodnutí.

„Město Rožnov pod Radhoštěm společně s obcí Jarcová a obcí Hradčany v rámci připomínkového řízení vyjádřilo nesouhlas s plánovaným průzkumem. Důvodem byla především snaha ochránit životní prostředí v naší lokalitě, které je součástí CHKO Beskydy. Další obce pak na ministerstvo zaslaly konkrétní požadavky jako například žádost o posouzení plánovaného projektu Českou geologickou službou,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková. Ministerstvo životního prostředí přesto vydalo 9.12.2011 povolení průzkumu. „Proti tomuto rozhodnutí jsme společně s dalšími obcemi podali tzv. včasný rozklad. A na jeho základě pak pan ministr Chalupa rozhodnutí (povolení) svého ministerstva zrušil,“ doplnila starostka Blinková s tím, že nyní se celá věc vrací na Ministerstvo životního prostředí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Rožnov pod Radhoštěm - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…