Rožnov pod Radhoštěm: Cvičný poplach vylidnil radnici

05.03.2019 19:53

Kompletní evakuaci dnes zažila hlavní budova rožnovské radnice na Masarykově náměstí. Ve 12:30 hod. zazněly požární signály, které všem úředníkům a občanům přítomným v budově radnice nařídily okamžitou evakuaci. Důvodem byl cvičný požární poplach vyvolaný simulovaným zahořením archivu městského úřadu.

Rožnov pod Radhoštěm: Cvičný poplach vylidnil radnici
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Aktivace kouřového čidla, vyhlášení požáru v budově radnice akustickým signálem ze zabezpečovacího zařízení a voláním HOŘÍ, oznámení požáru Hasičskému sboru města Rožnov a Městské policii Rožnov a následná hromadná evakuace celé budovy Městského úřadu Rožnov na Masarykově náměstí. Tak v pátek krátce po obědě vypadal nácvik požárního poplachu a evakuace radnice.

„Povinnost realizovat každoročně cvičný požární poplach vychází z vyhlášky č. 246/2001., o požární prevenci a ze zpracované požární dokumentace Městského úřadu v Rožnově,“ uvedla referentka MěÚ pro krizové řízení a požární ochranu Martina Jurčová. „Cvičení bylo primárně zaměřeno na evakuaci občanů a úředníků nacházejících se v budově radnice a také na správné využití jednotlivých únikových cest. Dalším cílem cvičení bylo ověření funkčnosti kouřových čidel a spolupráce městské policie, hasičů a členů preventivní požární hlídky z řad zaměstnanců úřadu,“ doplnila Martina Jurčová s tím, že úředníci se po vyhlášení poplachu shromáždili na Masarykově náměstí a po vizuální kontrole vyklizení kanceláří a lokalizaci a „zneškodnění“ požáru se po necelé čtvrthodině všichni vrátili ke své činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …