Rožnov pod Radhoštěm: Město čeká tradiční jarní bloková očista města

01.03.2020 6:32

V pondělí 30. března 2020 začne v Rožnově každoroční jarní bloková očista. Trvat bude celý měsíc - poslední ulice by měly být uklizeny do 28. dubna.

Rožnov pod Radhoštěm: Město čeká tradiční jarní bloková očista města
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Očistu čeká více než 97 km silnic, 51,5 km chodníků, 55 tis. m2 zpevněných ploch (parkovišť) a 55 běžných metrů schodů.

Zametací stroje se postarají o úklid více než 300 tun posypového materiálu a téměř 42 tun soli, kterou město vysypalo na komunikace v průběhu letošní zimy. Množství použitého posypového materiálu je s ohledem na průběh zimy nižší, než v loňském roce, kdy město použilo na údržbu komunikací 1 051 tun posypového materiálu a 244 tun soli. „Očista bude probíhat denně od 6 do 17 hodin. Prosíme vlastníky vozidel, aby se svými vozy vyklidili parkoviště a jednotlivá stání v daném termínu a tím umožnili bezproblémovou očistu. Efektivnost očisty bude do značné míry záviset na vstřícném přístupu obyvatel a organizací,“ požádal motoristy Pavel Solanský z odboru správy majetku MěÚ Rožnov, který má blokovou očistu na starosti.

Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Toto přenosné dopravní značení bude na dotčených komunikacích umístěno minimálně 7 dnů před zahájením blokové očisty. Neukázněné řidiče, kteří nebudou toto dopravní značení respektovat, bude řešit rožnovská městská policie. Její ředitel Aleš Pilař upozorňuje, že v letošním roce Městská policie Rožnov sáhne k pokutám daleko častěji, než v předešlých letech. „Množství řidičů, kteří nerespektují dopravní značení, se každoročně opakuje a vozidla na komunikacích a parkovištích výrazně komplikují plánovanou očistu. Dle zákona můžeme řidičům uložit blokovou pokutu do výše dvou tisíc korun,“ připomněl Aleš Pilař.

Kromě pevně dané blokové očisty se začne v Rožnově s postupnou očistou města již v pondělí 9. března. „Stroje začnou postupně hrubě čistit město, bereme to jako takovou předočistu. Mimo jiné chceme stihnout také Masarykovo náměstí, aby bylo čisté a připravené na Josefský jarmark, který je 20. a 21. března,“ dodal Pavel Solanský.     

Přesný harmonogram jarní blokové očisty včetně detailního rozpisu jednotlivých ulic a lokalit naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…