Rožnov pod Radhoštěm: Město se snaží o odstranění problematického Paláčkova mlýna

01.10.2018 8:36

Město Rožnov pod Radhoštěm se dlouhodobě snaží o vyřešení jednoho z největších problémů města - chátrající a nebezpečné stavby, tzv. „Paláčkova mlýna“. Ani několik jednání starosty města se zástupcem majitele objektu však zatím nevedlo ke kýženému cíli, tj. aby chátrající stavba, která v posledních letech několikrát hořela, zmizela z mapy.

Rožnov pod Radhoštěm: Město se snaží o odstranění problematického Paláčkova mlýna
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Rožnovská radnice se dlouhodobě pokouší o vyřešení neutěšené situace, několikrát také v posledních měsících. „Budovu považujeme za vůbec nejhorší ve městě. Se zástupcem majitele jsem v posledním půlroce jednal hned dvakrát a snažili jsme se dohodnout na odstranění stavby. Dokonce jsem podmiňoval další jednání na případných směnách pozemku, které majitel chtěl řešit nejprve zbouráním té budovy. Od tohoto majitel ustoupil a nový záměr si řeší pouze na svých pozemcích. Bohužel zatím bezvýsledně,“ informoval starosta Rožnova Radim Holiš.

Nedávno to přitom vypadalo, že budova už půjde k zemi. „Majitel objektu na základě žádosti již v květnu 2016 obdržel povolení k odstranění stavby s tím, že stavbu chtěl odstranit v termínu do května 2018,“ informovala Lenka Vojkůvková, vedoucí odboru výstavby a územního plánování MěÚ Rožnov. Právě tento odbor pak letos v dubnu, na základě velmi špatného stavu objektu, zaslal majiteli výzvu k bezodkladnému zabezpečení střechy tak, aby neohrožovala okolí. O měsíc později již bylo kontrolní prohlídkou stavebního úřadu zjištěno, že stavba byla řádně zabezpečena. „Majitel objektu zároveň požádal o prodloužení termínu k odstranění stavby do května 2019. Jako důvod uváděl, že chce objekt zbourat a zároveň začít stavět objekt nový,“ doplnila Lenka Vojkůvková.  

Město poté přes svého architekta a starostu iniciovalo schůzku se všemi vlastníky - tj. s vlastníkem, kde se dnes na soukromém pozemku prodává, dále s majitelem venkovního hřiště a také s majitelem Paláčkova mlýna. „Sešli jsme se za účelem dohody, jak s touto plochou budou tyto tři subjekty nakládat. Zdali město může být správným prostředníkem pro rozvoj celé této lokality. Na první schůzce zatím nebylo nalezeno uspokojivé řešení. Majitelé mají se svými budovami a nemovitostmi dlouhodobé záměry, které se zatím nepodařilo sjednotit tak, aby se prostor kolem mlýna  rychle vyřešil. Zatím předpokládáme, že nejdále v přípravě svého záměru je majitel Paláčkova mlýna, který by mohl stavbu odstranit podle souhlasu vydaného Odborem výstavby a územního plánování,“ doplnil starosta Rožnova Radim Holiš.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…