Rožnov pod Radhoštěm: Městská policie bilancovala rok 2011

16.01.2012 9:09

Celkem 1.906 oznámení přijala Městská policie Rožnov p.R. za rok 2011. Strážníci řešili více než 2,6 tis. přestupků. Většina z nich se týkala přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Rožnov pod Radhoštěm: Městská policie bilancovala rok 2011
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Devatenáct uniformovaných strážníků bylo ve službě rožnovské městské policie v roce 2011. Za uplynulých 12 měsíců přijali 1.906 oznámení a řešili 2.628 přestupků.

„Většinou se jednalo o přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (1537 přestupků). Následovaly přestupky proti veřejnému pořádku (267), proti majetku (118), na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi (36) a proti občanskému soužití (20),“ vypočítal ředitel Městské policie Rožnov p.R. Daniel Vašut.

Z uvedeného počtu přestupků bylo 1711 řešeno uložením blokové pokuty, 146 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu a 771 přestupků bylo řešeno domluvou.

 „Za rok 2011 jsme řešili o téměř dvě stě přestupků více než v roce 2010. Problémem jsou především neukáznění řidiči, kteří nejčastěji nerespektují zákaz stání, zákaz zastavení nebo zákaz vjezdu. Registrujeme malý pokles přestupků proti majetku, na druhou stranu přibylo především drobných krádeží,“ uvedl Vašut s tím, že na pokutách bylo v blokovém řízení v roce 2011 uloženo 366.450,- Kč

 Městská policie v Rožnově ovšem nedohlíží pouze nad veřejným pořádkem nebo silničním provozem. „Spolupracujeme s řadou subjektů při zajišťování velkého množství kulturních nebo společenských akcí. V oblasti prevence kriminality jsme rozšířili dohled nad přechody pro chodce i na odpolední hodiny, realizovali jsme desítky besed a přednášek na mateřských, základních i středních školách a prezentovali činnost městské policie také na akcích například Dětská policie, Dětský den nebo Bezhraniční valašení,“ uzavřel bilanci za rok 2011 ředitel městské policie Daniel Vašut.

 Podrobnou informaci (statistiku) o činnosti Městské policie Rožnov p.R. naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Rožnov pod Radhoštěm - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…