Rožnov pod Radhoštěm: Městské lesy vysázely přes 120 tisíc stromků, nabízejí palivové dřevo za zvýhodněné ceny

06.05.2020 19:53

Více než 120 tisíc nových stromků stihli do konce dubna zasadit pracovníci Městských lesů Rožnov pod Radhoštěm.

Rožnov pod Radhoštěm: Městské lesy vysázely přes 120 tisíc stromků, nabízejí palivové dřevo za zvýhodněné ceny
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Na místech, kde byly holiny po kůrovcové kalamitě, která v posledních letech zasáhla celou republiku, vysazovali pracovníci rožnovských městských lesů buk, dub, javor, modřín, jilm a jedli. Zároveň městské lesy přinášejí občanům z Rožnova i okolí zajímavou nabídku palivového dříví různých délek.

„V letošní první fázi zalesňování holin, které vznikly po likvidaci kůrovcem zasažených smrků, jsme do konce dubna letošního roku zvládli zasadit téměř 121 000 ks stromků. Podařilo se to i přesto, že jsme byli kvůli koronavirové pandemii nuceni zrušit výzvu široké veřejnosti o pomoc se zalesněním holin a mohli jsme využít jen úplné minimum těch, kteří se přihlásili, že chtějí pomoci. Co se týče sazenic, sadili jsme buk, dub, javor, modřín, jilm a jedli,“ uvedl jednatel společnosti Městské lesy Rožnov Rostislav Polášek, jenž byl mile překvapen, kolik zájemců o pomoc se sázením se mu přihlásilo. „Po výzvě, kterou se nám podařilo dostat do médií, jsme byli opravdu mile překvapeni, kolik zájemců nám chtělo pomoci se sázením. Bohužel kvůli omezením souvisejících s koronavirovou pandemií jsme nemohli pomoc využít tak, jak bychom potřebovali a využili jsme jen malou část dobrovolníků. Poděkovat bychom ovšem chtěli všem, kteří pomohli i těm, kteří se přihlásili, a my je nemohli využít. Doufám, že se potkáme na podzim, kdy chystáme další zalesňování a pokud to bude možné, určitě budeme počítat s každým dobrovolníkem,“ doplnil Rostislav Polášek.

Od 1. května zároveň městské lesy obnovily výrobu štípaného dřeva a pro občany Rožnova i okolí je nyní připravena akční nabídka, na prodej je smrkové dřevo v různých délkách (1 m, polínka 30 – 50 cm aj.). Akční nabídku palivového najdete na webu městských lesů Rožnov zde, případně také na facebooku Městských lesů Rožnov zde. Na plakátku k nabídce dřeva jsou veškeré potřebné informace, ceny dřeva i telefonní kontakty. Informace podá taktéž jednatel městských lesů na tel. 739 247 830.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …