Rožnov pod Radhoštěm: Městský úřad zavádí nový digitální orientační systém

27.01.2020 21:49

Nový digitální orientační systém bude od února zaveden na hlavní budově rožnovské radnice na Masarykově náměstí. Jeho hlavním cílem je zlepšit orientaci občanů při návštěvě budovy Městského úřadu.

Rožnov pod Radhoštěm: Městský úřad zavádí nový digitální orientační systém
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Velkoformátové televizní panely, které jsou na budově celkem tři, vás nasměrují k hledanému odboru resp. ke konkrétnímu úředníkovi a zároveň zobrazí aktuální dostupnost hledané agendy. Pokud se nový orientační a informační systém osvědčí, bude implementován i v dalších budovách městského úřadu. Jedná se o první krok a přípravu k dalšímu vylepšení, kterým bude objednávací systém.

Navigace občanů a návštěvníků úřadu pomocí televizních panelů se bude od začátku února v plném provozu testovat. Pokud se osvědčí a bude přínosem, přijde na řadu také jeho zavedení na ostatních budovách MěÚ. „Dlouhodobě je našim cílem zlepšovat služby občanům a odbourat fronty na chodbách úřadu. Kromě rozšíření systému na obě další budovy úřadu připravujeme druhý krok, kterým je uživatelsky přívětivý objednávací systém. Jeho cílem je občanům zjednodušit objednávání přes internetové stránky města, nebo s možností využití mobilních aplikací v chytrých telefonech,“ představuje nový systém tajemník MěÚ Rožnov Roman Hep.

Financování nového systému, který má pomocí moderní informační technologie pomáhat občanům, je vzhledem k potřebným investicím rozděleno na několik fází. „Budeme se určitě snažit financování pokrýt z některých dotačních titulů,“ dodal Roman Hep.

Informace na všech třech panelech na hlavní budově MěÚ jsou zobrazovány na velkoformátových televizích vždy na třinácti řádcích. Všechny údaje se vejdou do dvou ploch, které mezi sebou přepínají v pravidelném intervalu. Informace jsou zobrazovány po všechny pracovní dny v době od 7.00 do 17.30 hodin. Instalace nového orientačního systému na hlavní budově vyšla na 112 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…