Rožnov pod Radhoštěm: Vysoká návštěvnost rozhledny, infocentra i muzea

08.01.2019 18:23

Velmi vysokou (a mnohdy rekordní) návštěvností za rok 2018 se může chlubit Jurkovičova rozhledna, Turistické informační centrum města Rožnov (TIC), Valašské muzeum v přírodě.

Rožnov pod Radhoštěm: Vysoká návštěvnost rozhledny, infocentra i muzea
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Rekordní (či velmi vysokou) návštěvností se za rok 2018 chlubí všechny významné turistické atraktivity na území města i městské informační centrum.

Rekord v počtu hostů ma za rok 2018 Jurkovičova rozhledna. Z ní se na Rožnov v loňském roce podívalo 47.975 příznivců výšky (v roce 2017 to bylo 44.280 hostů).

Rekordní návštěvnost zaznamenali také ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. „Branami muzea prošlo v loňském roce 353.292 návštěvníků. To je o padesát jedna tisíc hostů více než v roce 2017,“ uvedl ředitel muzea Jindřich Ondruš.

Farní kostel Všech svatých si v loňském roce v rámci projektu Otevřené brány prohlédlo 6.486 hostů, v roce 2017 to bylo 7.327 zájemců.

Do informačního centra města zamířilo v roce 2018 celkem 32.357 návštěvníků i obyvatel Rožnova. „Od našeho vzniku, tedy od roku 2011, registrujeme velmi vysoký zájem o služby TICu města,“ netajila spokojenost pracovnice TICu Veronika Škrobáková.

Ilustrační fotografie Jurkovičovy rozhledny a kostela Všech svatých naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…