Ruský velvyslanec navštívil Ostravu

06.05.2019 12:36

Primátor Tomáš Macura a náměstkyně primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová přijali v předvečer oslav 74. výročí osvobození Ostravy ruského velvyslance v ČR Alexandra V. Zmejevského.

Ruský velvyslanec navštívil Ostravu
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Debata se v úvodu stočila na oslavy osvobození Ostravy. „Jsem rád, že Ostrava si každoročně připomíná osvobození Rudou armádou. Vážíme si toho,“ řekl ruský velvyslanec. „Připomínka osvobození našeho města patří k největším akcím, které v Ostravě každoročně pořádáme. Také se na těchto oslavách pravidelně potkáváme,“ uvedl primátor. Tradiční vzpomínková akce se uskuteční v úterý 30. dubna v Komenského sadech u památníku Rudé armády.

V další části se ruský velvyslanec a představitelé ostravské radnice bavili o možnostech studia českých studentů v Rusku a o regionální spolupráci mezi ruskými a českými firmami, i o ruském bankovním sektoru, který je připraven tyto aktivity podporovat.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…