Rychnov nad Kněžnou: 25. ročník Poláčkova léta odstartoval Saturnin

25.06.2018 13:47

Úvodním dnem odstartoval 25. ročník tradičního divadelního festivalu Poláčkovo léto. Ještě před představením převzal Cenu města akademický malíř Jiří Kaloč. “Vážím si téhle ceny, protože se stále cítím být rychnovským patriotem. A jsem rád, že to ocenění mé celoživotní práce,” řekl Jiří Kaloč.

Rychnov nad Kněžnou: 25. ročník Poláčkova léta odstartoval Saturnin
Foto: podkrkonosi.cz
Popisek: Rychnov nad Kněžnou

O zahajovací představení Poláčkova léta se postarali herci z Národního divadla v Brně. Přivezli kulturní román Saturnin, který proslavilo především jeho filmové zpracování s Oldřichem Víznerem v hlavní roli.  V hlavních rolích Martin Siničák nebo Dušan Hřebíček. “Je to krásné, prvorepulbikové představení, v takovém pomalém swingovém tempu. Navíc s korektním skvělým humorem, který se dneska příliš nenosí. Je to pohlazení pro duši,” říká o Saturninovi Martin Siničák.

Pražský úředník si žije svým klidným životem až si jednou najme sluhu Saturnina a ten mu od základu změní život. Vznikají komické situace. “Brněnské divadlo k Poláčkovu létu patří. Vybrali jsme ho na zahájení mimojiné i proto, že tady zahajovalo i úplně první festival. Rychnovští diváci navíc tenhle žánr opravdu milují,” říká ředitel festivalu Kamil Dvorný.

Poláčkovo léto to je 10 festivalových dní a 11 představení. Kromě zámecké jízdárny ještě v letovisku Studánka, na nádvoří pivovaru nebo v Pelclově divadle. V pondělí pokračujeme Muzikálovým mámení, úterý zve na operetu Cikánský baron.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…