Semily: Jarní prázdniny s rébusy pro děti

01.02.2021 20:27

Pěší cesta podél řeky Jizery v parku Ostrov v Semilech se ve dnech 2. až 5. února dočasně promění ve stezku plnou hádanek a rébusů pro děti. A to díky iniciativě Střediska volného času dětí a mládeže.

Semily: Jarní prázdniny s rébusy pro děti
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Pěší cesta podél řeky Jizery v parku Ostrov v Semilech se ve dnech 2. až 5. února dočasně promění ve stezku plnou hádanek a rébusů pro děti. A to díky iniciativě Střediska volného času dětí a mládeže SEDDMA v Semilech. Akce s názvem Prázdninové pohádkové rébusy prostřednictvím zábavných kvízů prověří jejich znalost především českých pohádek.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

"Díky omezením v rámci opatření k nám do střediska děti stále nemohou," říká ředitelka SEDDMY Jana Pavlatová. "A tak jsme se rozhodli, že už podruhé v tomto školním roce pro ně připravíme akci, na které se trochu zabaví. Stejně jako ta první se bude konat venku a bohužel opět bez naší přítomnosti."

Od úterý 2. února tak budou na Ostrově podél Jizery připraveny pohádkové rébusy. Na jednotlivých stromech děti objeví plno hádanek a úkolů, které budou moci plnit a luštit. Akce je dle slov pořadatele určena hlavně pro menší děti, ale mohou se k nim přidat i ty starší. Hádanek bude mnoho, ale těžké nebudou. Na jejich správné řešení budou děti s rodiči či staršími kamarády určitě stačit. Ten, kdo si nebude vědět rady, může si správnou odpověď ověřit hned 7. února na facebooku Seddma Semily, kde budou všechny správné odpovědi zveřejněny.

"Budeme moc rádi, pokud nám děti, které trasu projdou a úkoly splní, napíší, jak se jim hádání líbilo," připomíná Jana Pavlatová. "A protože posledním úkolem bude pohádkový kvíz, mohou nám vyluštěnou odpověď poslat na náš mail ddm@semily.cz. Ze správných odpovědí pak vylosujeme tři vítěze, kteří od nás získají zaslouženou odměnu." dodává ředitelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…