Semily: Návrat do kraje Nikoly Šuhaje

06.07.2017 7:34

Částkou ve výši 70 tis. korun podpořilo město Semily v rámci partnerské spolupráce rozšíření dětského hřiště u mateřské školy v ukrajinské Koločavě. Darovací šek byl předán starostkou města Semily Bc. Lenou Mlejnkovou starostovi Koločavy panu Juriji Klivcovi u příležitosti III. ročníku festivalu českých pivovarů na Ukrajině, který se konal ve dnech 24. až 25. června t.r.

Semily: Návrat do kraje Nikoly Šuhaje
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Do kraje Nikol Šuhaje se za dobu trvání partnerství Semil a Koločavy vydali Semilští již počtvrté, tentokrát o posledním červnovém víkendu. Na cestu se vydali časně ráno již 23., nazpět se vrátili v pondělí 26. června. Ubytováni byli na bývalé Četnické stanici, u paní Natálie Tumarec a kromě slavnostního předání daru a účasti na ukrajinských slavnostech českého piva během návštěvy Koločavy poznávali město a jeho blízké okolí.

Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily: "V rámci rozpočtu města Semily na rok 2017 schválilo Zastupitelstvo města Semily poskytnutí finanční podpory partnerské obci Koločava na Ukrajině ve výši 70 tis. Kč. Při konzultacích s představiteli obce Koločava byly zvažovány možné formy podpory a také účely, na které by měla být finanční podpora využita. Základním naším požadavkem bylo, aby podpora směřovala do oblasti vzdělávání dětí a aby finanční prostředky byly na daný účel skutečně využity. Po domluvě se starostou Koločavy jsme pro poskytnutí podpory využili Dobročinný fond ViZa, který byl zřízen za účelem zajišťování regionální spolupráce Zakarpatské oblasti Ukrajiny a Kraje Vysočina České republiky, a který k podpoře svých partnerů na Ukrajině využívají ministerstva, kraje i obce. Po realizaci projektu obdrží město Semily od Fondu písemnou zprávu o realizaci projektu a konkrétních finančních nákladech projektu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…