Semily: V lednu do muzea na výstavy zdarma

11.01.2018 17:34

Na první měsíc roku 2018 připravilo Muzeum a Pojizerská galerie Semily pro své návštěvníky neobvyklý dárek. Ti z nich, kteří navštíví muzeum ve dnech 9. - 31. ledna t. r. budou mít vstup na aktuální výstavy zdarma.

Semily: V lednu do muzea na výstavy zdarma
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Navštívit tak budou moci výstavu o životě a díle Pavla Tigrida Slovy proti totalitám a v malém výstavním sále pak výstavu plastik Vladimíra Kubíka s vánoční tematikou.

"Vstupenky zdarma jsou nejen omluvou za dočasné omezení výstavní plochy muzea z důvodu rekonstrukce Pojizerské galerie a práce na nové výstavě v půdních prostorách, ale i snahou bořit omezení, která lidé zvažují při rozhodování, zdali vstoupit do muzea či nikoliv." říká ředitel Muzea a Pojizerské galerie Semily.

"Uvědomil jsem si to například při provádění v muzeu poslední otevřený den loňského roku 30. prosince, kdy jsme dali možnost návštěvníků projít si výstavy zdarma. Přišlo jich o dost více, než jindy a to (jak jsme si ověřovali u vchodu) i proto, že nemuseli hradit vstupné. Byť není 40,- Kč moc, stále je to pro nemálo možných návštěvníků důležitým kritériem pro vstup do objektu, a to nejen během deinstalace některých výstav a omezení nabídky. V souvislosti s tím se poslední dobou  zamýšlím, co je pro kulturní instituci tohoto typu zásadní, zdali si přivydělat do rozpočtu asi ne zcela zásadní provozní částkou anebo nabízet službu bez omezení. Semily nejsou Český Krumlov, zde je třeba si každého návštěvníka vážit dvojnásob. Mnohá a nejen malá muzea se zabývají podobnými úvahami o zrušení vstupného zcela. Myslím, že trend veřejné služby pro všechny je zde silnější než potřeba zisku. Chceme-li, aby se co nejvíce lidí (a především dětí a studentů) seznámilo s dějinami města a jeho významnými osobnostmi, jako byl například Pavel Tigrid nebo F.L. Rieger, pak bychom je zřejmě neměli odrazovat vstupným, " vysvětluje Miroslav Šnaiberk.

V období mezi 9. a 31. lednem bude v prostorách Pojizerské galerie probíhat rekonstrukce pískovcové podlahy. V nově rekonstruovaných prostorách Pojizerské galerie bude 2. února 2018 zahájena výstava předního českého fotografa Jaroslava Kučery pod názvem ČernoBíle a 12. února naváže ve výstavním sále výstava Semilské motivy ze sbírek semilského muzea. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…