Slaný: V centru města jsou nové parkovací automaty

23.12.2022 7:34 | Tisková zpráva

Odbor správy majetku ve spolupráci s odborem dopravy a silničního hospodářství dokončil výměnu deseti parkovacích automatů.

Slaný: V centru města jsou nové parkovací automaty
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

„Dříve jsme ve městě měli v podstatě tři systémy pro platbu za parkování – rezidenční karty, sloupkové automaty na mince a parkovací automat na náměstí. Touto investicí dochází ke sjednocení všech systémů parkování v centru Slaného a výraznému zjednodušení pro uživatele. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí
Po zadání registrační značky vozidla a platbě v automatu se řidič nemusí vracet ke svému vozidlu vystavit parkovací lístek za okno. V případě použití platby aplikací může dokonce kdykoliv své parkovací oprávnění prodloužit bez zbytečné cesty k automatu,“ vysvětluje modernizaci automatů místostarosta Pavel Rubík.

O parkovacích automatech v kostce:

Nyní je možné využít ve všech těchto automatech tři způsoby úhrady parkovného (mince, bezhotovostní platba, platba prostřednictvím aplikace SMART4CITY - https://www.smart4city.cz/).

V případě hotovostní platby je potřeba počítat s tím, že automat nevrací mince.

Při úhradě parkovného se zadává registrační značka a není potřeba dávat parkovací lístek za okno vozidla.

Minimální cena parkovného je 10,- Kč/20 minut.

Systém nabízí zjednodušení pro rezidenty a abonenty, kteří již nebudou mít rezidenční karty. Nově mohou žádat od 1. prosince u paní Fořtové (tel.: +420 312 511 264, e-mail: fortova@meuslany.cz) o rezidenční oprávnění, které je opět vydáváno na základě RZ vozidla.

Možné je zakoupit i přenosné parkovací oprávnění a kdykoliv přes rezidenční portál provést změnu RZ v parkovacím systému. Více informací naleznete na https://www.meuslany.cz/assets/File.ashx?id_org=14936&id_dokumenty=78684
Všechny automaty jsou napájeny solárními panely a dva jsou doplňkově napájeny i z rozvodů 220V (jedná se o automaty na Masarykově náměstí).

Město do výměny automatů investovalo 1 850 000 Kč včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…