Slaný: Veřejnost se možná dočká obnovy veřejného parku „Benaru“

10.09.2018 18:23

Zastupitelstvo Města Slaný na svém 39. zasedání, vyjádřilo souhlas se záměrem současného vlastníka pozemků bývalé Přibylovy vily a parku, darovat městu tyto nemovitosti za symbolickou 1 Kč.

Slaný: Veřejnost se možná dočká obnovy veřejného parku „Benaru“
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Starosta města Martin Hrabánek pozval na zasedání zastupitelstva zástupce investora - společnost F&S Invest s.r.o., sídlící v Praze, pana Mustafu Türkmena, aby zastupitelům a veřejnosti přednesl zájem jeho společnosti a zároveň, aby zodpověděl možné dotazy. Uveďme, že společnost je současným majitelem pozemků bývalé přádelny o celkové výměře 170 tis. m2.

Starosta Martin Hrabánek doplnil „V letošním roce proběhlo několik jednání, kde byly diskutovány rozvojové aktivity developera a možnosti spolupráce s městem. Diskutovali jsme také o budoucnosti zámečku a přilehlého parku. Shodli jsme se, že je pro naše občany tato lokalita důležitá. Velice si tedy vážím nabídky, s kterou pan Türkmen po těchto jednáních přišel“. Pan jednatel potvrdil zastupitelům předložený návrh Dohody o záměru darovat městu Slaný Zámecký vila park o celkové výměře přibližně 2,6 ha.

Dále potvrdil zájem jeho společnosti, předat městu Slaný za symbolickou částku taktéž veřejnou infrastrukturu včetně budoucích veřejných pozemků nebo části pozemků v katastrálním území Kvíc o celkové výměře přibližně 1,8 ha. Pan jednatel rekapituloval celou historii od samotného nákupu nemovitosti a pozemků od prosince 2009 až po současnost a trpělivě odpovídal na všechny dotazy zastupitelů.

Především vyzdvihl dobré vztahy s bývalým starostou Rubíkem a připomněl zastupitelům předmět Memoranda, které bylo podepsáno v roce 2012 ještě za života tehdejšího starosty. Podepsaná dohoda potvrzuje záměr obou stran tj. investora i města k hledání takového řešení, aby plánovaná zástavba nezasahovala do hloubky stávajícího parku a přitom byl zachován původní záměr investora na stávající ploše vystavit bytové jednotky.

Pan jednatel zmínil množství času a finančních prostředků, které byly vloženy stran jeho společnosti do vytvoření takového projektu, který by naplňoval zmiňovanou dohodu tak, aby byly zachovány dobré vztahy společnosti F&S Invest s.r.o. s Městem Slaný. V neposlední řadě také to, aby byl projekt v souladu s přáním veřejnosti, která si žádala citlivou úpravu této velice cenné lokality města a zachování historie města pro budoucí generace.

Během jednání zaznělo potvrzení zájmu investora o dokončení developerského rezidenčního bydlení s názvem projektu “Areál rezidenčního bydlení Slaný - Kvíček“ na které bylo vydáno stavební povolení. Jak doplnil pan jednatel „Vznikne zde přibližně 220 bytových jednotek“. Po téměř 1,5 hodině otázek a vzájemné diskuse zastupitelé nakonec odsouhlasili usnesení potvrzující zájem Města Slaný o dar stran společnosti F&S Invest s.r.o. Pan starosta Martin Hrabánek doplnil: „Věřím, že budoucí zastupitelé tuto jedinečnou a znovu neopakovatelnou nabídku dotáhnou do konce“.

Město sice není tímto krokem vázáno k žádným právním úkonům přesto, se jedná o první výrazný krok za posledních několik let vyjadřující zájem Města Slaný získat zpět Zámecký vila park do svého vlastnictví a to za oboustranně výhodných podmínek. Zastupitelé tak vyjádřili souhlasné stanovisko k tomu, aby byly následně řešeny kroky vedoucí k převodu výše zmiňovaného majetku do vlastnictví Města Slaný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…