Sokolov: Charitativní večer vynesl překvapivou částku

10.02.2019 20:19

U příležitosti Světového dne boje proti rakovině se v Městském divadle Sokolov konala charitativní akce s názvem Dobrá věc. Cílem kulturně zábavného večera byla finanční pomoc pro Nadační fond šance onkoláčkům.

Sokolov: Charitativní večer vynesl překvapivou částku
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Samotný nápad se zrodil v hlavách čtyř kamarádů, kteří jednoho podzimního večera vedli diskuzi, jak náročné by bylo mezi mnoho ženskými prsy najít právě ta dvě, jenž tvoří pár. Zpočátku vtipné povídání se změnilo v realizaci Pexesa, které pomáhá. Pexeso, které je tvořeno z 24 párů dámských prsou sokolovských žen, které odhodily stud a rozhodly se pomáhat. Návštěvníci, kteří v pondělí přišli do divadla, při zaplacení vstupného obdrželi výtisk charitativního pexesa a čekal je doslova nabitý program.

Role moderátora se ujal pro tento slavnostní večer tanečník, choreograf a herec Jan Onder, který ihned po úvodním zahájení pozval na podium prvního hosta, kterým byl malíř a umělec Radek Slabý. Mladý malíř se rozhodl během večerního programu vytvořit obraz, který v závěru vydražil a částku přidal k finanční hotovosti za vybrané vstupné.

O hudební program se postarala popová kapela Matěj C. H., která spolu hraje zhruba rok, a na svém kontě mají hned několik vlastních písní. Trojice mladých muzikantů ve složení Matěj Chmelenský, Pavel Ďuriš a Jiří Mikeska odstartovala večer plný zábavy.

Filip Koryta vystupující jako slamer Dr. Filipitch je doslova mistr ve svém oboru. V roce 2017 se stal Mistrem ČR ve Slam poetry a v letech 2017 a 2018 Mistrem ČR v duoslamu. Diváky pobavil hned několika svými autorskými texty.

O radost z pohybu a dechberoucí zážitek se postarala dvojice AAGravity. Párová akrobacie proložená tancem v podání Alice Hukelové a Andreje Mészárose byla nádhernou třešničkou na kulturně zábavném dortu před samotnou dražbou a následným promítáním filmového trháku Bohemian Rhapsody.

Překvapení i pro samotné pořadatele

K pokřtění Pexesa, které pomáhá, byl přizván ředitel Městského domu kultury pan Ladislav Sedláček, radioložka z mamografického pracoviště radiodiagnostického oddělení nemocnice Sokolov paní Gabriela Šteinfeldová, fotograf Martin Maroušek, který svým objektivem zachytil dámská prsa na charitativním pexesu a Jan Onder.

K tomu, aby byla známa celková částka, která poputuje na Nadační fond šance onkoláčkům, nezbývalo nic jiného, než vydražit obraz, který během večera vytvořil již zmiňovaný Radek Slabý. Obraz našel svou novou majitelku v Aleně Štěrbové, která společně se svým partnerem Stanislavem Čechem napínavým přihazováním vydražila obraz za neuvěřitelných 7700 Kč.

Mezi další významné finanční podporovatele tohoto projektu se zařadili Ing. Ivan Trčka, FK Baník Sokolov, Jiří Beneš, Petr Mašek, Martin Grech, Tomáš Provazník, Karel Jakobec, Miroslav Balatka, Michael Rund, Pavel Janus, Ladislav Sedláček, Václav Dobřemysl, Erik Klimeš a Ondřej Štych.

Parta kamarádů, která je nositelem tohoto zpočátku vtipného nápadu, neskrývala dojetí a všem zúčastněným opakovaně děkovali. Jejich obdiv si zasloužilo nejen 24 anonymních žen, které se nechaly vyfotit, ale také všichni účinkující, kteří ten večer vystupovali bez nároku na honorář a především všichni ti, kteří zaplnili hlediště Městského divadla Sokolov. Ve spolupráci s fotografem Martinem Marouškem a Ing. Ivanem Trčkou ze společnosti AZUS Březová, s.r.o. vzniklo něco, co je důkazem toho, že všem výše zmiňovaným není lhostejný osud jiných a mají srdce na správném místě.

Odhalení celkové částky za prodaná pexesa a vydražený obraz bylo doslova překvapením jak pro samotné pořadatele, tak pro návštěvníky v sále. Na Nadační fond šance onkoláčkům poputuje neuvěřitelných 51 050 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…