Sokolov: Chodníky na náměstí Budovatelů jsou opravené

21.06.2020 13:36

Chodníky po obou stranách náměstí Budovatelů jsou opravené. Jejich obnova byla rozdělena do dvou etap. Ta první, v pravé části (ve směru od OD Ural) skončila loni v listopadu. Druhá etapa přišla na řadu letos a byla dokončena v polovině června.

Sokolov: Chodníky na náměstí Budovatelů jsou opravené
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Celkové náklady na akci byly kolem tří milionů korun a práce prováděla společnost SWIETELSKY stavební, s. r. o., vybrána na základě zadávacího řízení.

„Chodníky kolem náměstí Budovatelů už byly opravdu v hodně špatném stavu a jsem proto ráda, že jsme je postupně dali do pořádku tak, aby se po nich lidem dobře chodilo,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Skončila oprava chodníků kolem náměstí Budovatelů.Skončila oprava chodníků kolem náměstí Budovatelů.Skončila oprava chodníků kolem náměstí Budovatelů.Skončila oprava chodníků kolem náměstí Budovatelů.Skončila oprava chodníků kolem náměstí Budovatelů.

Druhá etapa začala 9. března a opraven při ní byl chodník podél bytových domů v levé části náměstí. Během bylo třeba počítat s omezením, které se dotklo především parkování. Ulice podél chodníku ale byla průjezdná, zajištěn byl také přístup do obytných domů i provozoven. V rámci druhé etapy došlo k opravě podloží a pokládce nové žulové dlažby stejného vzhledu jako je v ul. 5 května. V první etapě, která byla realizovaná v loňském roce, byl vyspraven chodník na pravé straně náměstí. Došlo rovněž na opravu podloží a pokládku původní zámkové dlažby.

Někteří lidé se dotazovali na umístění dešťových svodů, které ústí na chodník a nejsou svedeny pod něj, jako na druhé straně náměstí. "Pod chodníkem jsou v tomto případě sklepy bytových domů. Po sejmutí původní dlažby a jejího podkladu bylo zjištěno, že vzhledem k výšce stropu sklepů nelze položit přípojku dešťové kanalizace. V současné době probíhá průzkum stavu vnitřního vedení včetně návrhu případné sanace. Cílem je oba dešťové svody, u papírnictví a lékárny, přepojit zpět na vnitřní vedení," uvedla vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Klepáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…