Sokolov: Devatenáctiletý muzikant složil znělku pro město

20.02.2020 8:38

Město Sokolov má svou oficiální skladbu nazvanou Znělka pro Sokolov. Poprvé veřejně zazněla 15. února při Plesu města Sokolov. Složil ji teprve devatenáctiletý muzikant Michal Kopecký ze Sokolova. Hudbě se začal věnovat s příchodem povinné školní docházky, kdy začal navštěvovat na Základní umělecké škole v Sokolově obor elektronické klávesové nástroje.

Sokolov: Devatenáctiletý muzikant složil znělku pro město
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Michal u nich vydržel až dodnes a klávesové nástroje se staly součástí jeho života. Zhruba před rokem měl s prsty na klávesách svou tvořivou chvilku, při které se mu zrodila v hlavě poměrně slavnostní melodie. Pro tu tenkrát neviděl konkrétní uplatnění a rozdělaný návrh skončil na nějaký čas v šuplíku. Při setkání s vedením města po úspěchu na jedné ze soutěží zazněla informace, že skládá vlastní hudbu. A tak byl pobídnut, aby složil pro město Sokolov hymnu, znělku či jinou formu melodie, která by zněla při slavnostních příležitostech.

Mohlo by se čekat, že inspirací mu bude vizuální vnímání města Sokolov, popřípadě jeho historie. Michal se ale řídil spíše pocity. Cítil, že je potřeba vzbudit v místních lidech trochu hrdosti, protože z jeho pohledu se ve městě nemáme vůbec špatně. Jeho skladba je určitě slavnostní píseň, autor ji vnímá jako motivující skladbu plnou pozitivních tónů. "Snad to nebude působit egoisticky, když řeknu, že se při jejím poslechu cítím být hrdý na to, že jsem ze Sokolova. Věřím a doufám, že stejné pocity vyvolá i v posluchačích," uvedl Michal Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.