Sokolov: Dva vybydlené domy v lokalitě nad Alfou mizí

24.01.2021 18:05

Dva vybydlené domy v lokalitě nad kinem Alfa odkoupilo město před časem od Sokolovské uhelné s tím, že je zboří a na jejich místě vybuduje nové parkovací plochy.

Sokolov: Dva vybydlené domy v lokalitě nad Alfou mizí
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Demolice obou objektů začala v úterý 19. ledna a práce by měly trvat několik dní. Celkové náklady na odstranění budov dosahují přibližně čtyři miliony korun. Z toho polovinu uznatelných nákladů pokryje státní dotace.

Město Sokolov se žádostí o dotace na demolice vybydlených domů uspělo na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, peníze získalo v rámci programu Podpora revitalizace území - podprogram Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. Právě ulice Hornická a Heyrovského do této kategorie v současnosti náleží. Jeden z demolovaných domů naproti kinu Alfa stojí samostatně. Bourání druhého je náročnější, protože je součástí většího bloku budov a ty ostatní musí zůstat bez poškození.

Jak využít místo po zbouraných domech? Jako nejefektivnější se ukázal záměr vytvořit nové parkovací plochy, jichž je v Sokolově nedostatek. Odpovídající parkoviště postrádá například kino Alfa. Parkovací plochy budou zapotřebí i poblíž nového pobytového zařízení Čtyřka, kterou bude letos v dubnu v této lokalitě dokončeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…