Sokolov: Krušnohorská hřebenovka bude mít turistické značení

30.10.2020 18:35

Na základní vyznačení a také na infrastrukturu hřebenové trasy Krušných hor – západ získá Klub českých turistů z krajského rozpočtu dotaci 150 000 korun.

Sokolov: Krušnohorská hřebenovka bude mít turistické značení
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Jedná se o propojení hřebenových partií českých hor a společné vytvoření nejdelší hřebenové trasy v Čechách, a to s možností propojení s německou hřebenovou trasou Kammweg.Projekt zahrnuje vybudování tras, vybavovacího a informačního systému, odpočinkových míst, zajištění marketingu a další aktivity.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

„Jde o jeden z významných projektů rozvoje cestovního ruchu, protože bychom díky němu propojili hřebeny od Aše až po Ústecký kraj. Hřebenovka by sloužila turistům, cyklistům, v zimě běžcům na lyžích, řešila by dopravu, ale zároveň by respektovala zvláště chráněná území a cenné přírodní oblasti. Proto jsme už loni podpořili tuto aktivitu částkou 70 tisíc korun na zpracování studie, která mapovala trasu Krušnohorské Hřebenovky. Letos jde krajská dotace na základní vyznačení, bude třeba vybudovat infrastrukturu, v budoucnu informační systém, odpočinková místa, zajistit marketing,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Návštěvníci hor by měli mít možnost zaparkovat auta na odstavném parkovišti a dostat se k cílům, které si vyhlédli. Připraveno přitom pro ně bude zázemí v podobě možnosti občerstvení či toalet. Projekt kraj zařadil jako podpůrný v rámci svých strategických aktivit a chtěl by na něj v případě možnosti získat peníze z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…