Sokolov: Ochránit seniory pomáhají také bezpečnostní balíčky

07.01.2022 15:43 | Tisková zpráva

Mezi řadu preventivních akcí připravovaných městskou policií pro seniory patří také distribuce bezpečnostních balíčků, které jsou určeny pro občany města ve věku od 65 let výše.

Sokolov: Ochránit seniory pomáhají také bezpečnostní balíčky
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Připraveno jich bylo na pět stovek a většina z nich už našla své majitele. Zbývající balíčky jsou ještě stále k mání a až do vyčerpání zásob si je mohou zájemci vyzvednout na městské policii.

Preventivní akci, spojenou s přípravou a distribucí seniorských bezpečnostních balíčků, obnovila sokolovská městská policie po několika letech. Obsahují celou řadu užitečných předmětů, které mají seniorům pomoci s minimalizací rizika hrozícího ze strany různých podvodníků či násilníků a zlodějů.

Co v nich tedy lidé naleznou? Například na praktických samolepkách jsou to uniformy policistů a strážníků, vzor jejich služebních průkazů. Dále jsou tu vzory průkazů, jimž se prokazují zaměstnanci energetických společností (ČEZ, innogy apod.) nebo kartička s kontakty na složky integrovaného záchranného systému s návodem, jak přivolat pomoc. A nechybí ani účinné prostředky osobní ochrany v podobě pepřového spreje a kapesního alarmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…