Sokolov: Očkovací centrum vznikne v klášterním kostele

07.03.2021 6:32

Příprava velkého očkovacího centra začala ve čtvrtek 4. března v sokolovském klášterním kostele na Starém náměstí. Technici tady začali s montáží boxů pro pacienty i zdravotnický personál, všechno by mělo být hotovo do konce týdne.

Sokolov: Očkovací centrum vznikne v klášterním kostele
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Na přípravu centra se byli podívat starostka Renata Oulehlová a místostarosta Jan Picka. O termínu, kdy v kostele očkování začne, bude kraj i město včas informovat. V Sokolově se zatím očkuje v nemocnici.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

V očkovacích místech Karlovarského kraje se nyní očkují skupiny občanů v souladu se státní očkovací strategií registrované v centrálním rezervačním systému. Jedná se o seniory starší 80 let, starší 70 let, pedagogy a ty zdravotníky, kteří ještě nebyli očkováni. Očkováním občanů mladších 70 let, kteří trpí závažnými chronickými nemocemi, se budou zabývat praktičtí lékaři postupně tak, jak budou zapojování do očkování v následujících dnech.

Praktici musí individuálně posoudit vážnost zdravotního stavu konkrétního pacienta, přímo jej registrovat a pozvat na očkování. Karlovarský kraj samozřejmě se zařazením takových pacientů do očkování počítá a vakcíny pro ně jsou připraveny - cestou praktických lékařů.

V současnosti nemohou být tito lidé mladší 70 let s chronickým onemocněním registrováni za pomoci krajské asistenční linky. Musí se výhradně domluvit se svým praktickým lékařem. V případě, že by stát ve své očkovací strategii provedl změnu a tuto skupinu občanů zahrnul do centrálního rezervačního systému, obratem na to Karlovarský kraj zareaguje, a pak bude možné tyto obyvatele registrovat k očkování v libovolných očkovacích místech v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…