Sokolov: Seniorská univerzita se rozloučila s jednadvaceti posluchači

03.07.2016 13:34

Letos senioři dokončili obory Dějiny hudby, Práce na PC, Hledání rodinných kořenů a Astronomie. Slavnostní rozloučení se konalo začátkem týdne v klášterním kostele sv. Antonína. Pogratulovat a Osvědčení o absolvování přišla předat místostarostka Sokolova Renata Oulehlová nebo ředitel ISŠTE Pavel Janus.

Sokolov: Seniorská univerzita se rozloučila s jednadvaceti posluchači
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Studijní kurzy pro seniory trvají až čtyři semestry. Největší zájem je dlouhodobě o astronomii, která se už několikrát opakovala. Kapacita na jednu skupinu je zhruba třicet lidí s tím, že podmínkou je seniorský věk. Zájemce za účast zaplatí symbolických 600 Kč za jeden semestr.

Podle Lucie Kopkové, která se podílí na přípravě vzdělávacího programu, je od začátku jeho spuštění ze strany sokolovských seniorů velký zájem. „Ti lidé se chtějí něco naučit. Dozví se tady spoustu zajímavých věcí. Kromě toho poznají nové přátele. Řada našich návštěvníků žije osaměle. Je to pro ně možnost navázat i nové kontakty. Někteří pak spolu chodí do divadla nebo na kávu,“ popisuje vedlejší přidanou hodnotu projektu Lucie Kopková.

O výuku se starají z velké části lektoři z plzeňské univerzity nebo kantoři ISŠTE. Letošní podzimní semestr škola otevře nový předmět Česká literatura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…