Sokolov: Školáky potěší nová učebna fyziky a chemie

20.07.2020 14:05

Na výuku oblíbených předmětů fyziky a chemie se mohou se začátkem nového školního roku těšit žáci Základní školy Švabinského v Sokolově.

Sokolov: Školáky potěší nová učebna fyziky a chemie
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

K dispozici totiž budou mít zbrusu novou učebnu pro tyto předměty, která ve škole vzniká právě nyní. Úpravy prostor ve škole přijdou na zhruba 2,455 milionu korun a práce mají skončit do 21. srpna.

Zakázky se ujala společnost MY DVA group a stavební práce pro ni provádí místní sokolovská stavební firma. Předmětem veřejné zakázky jsou stavební úpravy stávající učebny chemie, kabinetu učitele a skladu pomůcek na celkové ploše 124, 23 metrů čtverečních ve třetím patře, a to včetně dodávky nového vybavení. Po stavební úpravě vznikne odborná učebna kombinovaná pro výuku chemie a fyziky, účel dalších místností bude zachován.

Z upravovaných místností zmizí skříně, lavice, katedra, dveřní křídla, nášlapné vrstvy podlah, poškozené části omítek, keramické obklady. Rozvody plynu, vody, kanalizace a elektroinstalace nahradí nové. Vytápění bude zachováno stávající, doplněna bude vzduchotechnika s odtahem do exteriéru. Nově upraveny budou povrchy, nášlapné vrstvy podlah, natřeny budou zárubně, vymaluje se a osadí nová dveřní křídla.

Učebna je navržena pro 30 žáků s místy u šesti laboratorních stolů pro tři žáky uspořádaných v pěti řadách a s jedním místem pro imobilního žáka. Uprostřed každé řady je umístěna skříňka s chemicky odolným dřezem. Každá lavice bude osazena elektropanelem pro fyzikální pokusy.

Centrem učebny je katedra s interaktivní rozkládací tabulí a prostorem pro pokusy s laboratorní digestoří. Katedra poslouží jako centrální místo pro rozvody vody a napětí k laboratorním stolům žáků. Bude zde instalován hlavní zdroj elektropanelů a uzávěry vody a plynu. Katedru doplní bezpečnostní sklo, aby při pokusech byli ochráněni žáci v prvních lavicích. Učebna bude vybavena skříněmi s úložným prostorem na pomůcky.

V kabinetu učitele dožilé vybavení nahradí nové. Kabinet bude pro dva vyučující odborných předmětů. Na něj navazuje sklad pomůcek. Ve skladu vznikne na místě původního umyvadla malá kuchyňská linka se dřezem pro přípravy pokusů. Ve skladu budou instalovány bezpečnostní uzamykatelné skříně pro ukládání nebezpečných chemikálií a plynových kahanů pro žáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …