Sokolov: Stará křižovatka je minulostí, máme nový "kruháč"

19.05.2022 18:35 | Tisková zpráva

Nepříjemná křižovatka pod čerpací stanicí ONO, kde docházelo také k častým dopravním nehodám, patří minulosti. Za necelých čtrnáct měsíců se změnila v křižovatku okružní.

Sokolov: Stará křižovatka je minulostí, máme nový "kruháč"
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Nová křižovatka výrazně usnadní provoz v tomto úseku silnice 11/210, jenž směřuje na severní obchvat Sokolova. Celkové náklady na stavbu dosáhly kolem 33,3 milionu korun včetně DPH. Větší část nákladů na vybudování křižovatky (asi 20 mil. Kč) hradila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. Město Sokolov se pak podílelo na této akci částkou zhruba 13,3 milionu korun.

Za tyto peníze vznikl nových chodník z ulice Závodu míru nebo jeho osvětlení i světla v prostoru křižovatky. „Od chvíle, kdy jsem nastoupila na radnici, jsem usilovala o úpravu této křižovatky. To bylo skoro před osmi lety. Nakonec se to podařilo a jsem velmi ráda, že je okružní křižovatka hotová. I když řidiči museli být při výstavbě trpěliví kvůli omezení provozu, určitě nový kruhový objezd nyní ocení,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Slavnostního otevření „kruháče“ u ONO se 17. května zúčastnili rovněž místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka, nechyběli ani zástupci kraje, správce komunikací i stavební firmy. Předmětem projektu byla celková přestavba stykové křižovatky silnice II/210 s ulicemi Stará Březovská a Závodu Míru v Sokolově na křižovatku okružní. Akce byla podpořena ze Státního fondu dopravní infrastruktury s cílem odstranění nevyhovujícího stavu a zvýšení kapacity původní křižovatky.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí

Součástí projektu bylo i odvodnění zpevněných ploch, dělící ostrůvky v místech pro přecházení, přestavba propustku pod silnicí 11/210, nové dopravní značení a přeložky inženýrských sítí. Město Sokolov zajišťovalo výstavbu obou větví místních komunikací, doplnění chodníků, veřejného osvětlení a také provedení některých přeložek inženýrských sítí.

Stavba byla realizována v těchto termínech:
Zahájení stavebních prací: 1. března 2021
Zprovoznění stavby: 28. dubna 2022
Dokončení a předání stavby: 10. května 2022

Fotoreportáž ze slavnostního otevření křižovatky najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…