Sokolov: Třináctka Horňák poteče proudem na Den horníků

04.09.2021 18:41 | Tisková zpráva

Povedlo se, je jak má být. Můžeme čepovat. Takový byl verdikt starostky Renaty Oulehlové a místostarostů Ladislava Sedláčka a Jana Picky, poté co ochutnali pivo, připravené pro letošní Den horníků.

Sokolov: Třináctka Horňák poteče proudem na Den horníků
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Horňák ze sokolovského pivovaru Permon vaří v pivovaru vždy výhradně pro tuto akci. Vloni bohužel Den horníků pořádaný v obvyklé podobě překazila koronavirová opatření. Ale letos je zpět včetně Horňáku.

Tradiční sokolovské oslavy, kde se bude spodně kvašené třináctistupňové pivo Horňák čepovat, se tentokrát konají v sobotu 11. září.

Na úspěch Dne horníků i várky Horňáku si představitelé města připili se sládkem Janem Radou. Horňák obsahuje 5,2 procenta alkoholu. Je nefiltrovaný, nepasterovaný a má světle nazlátlou barvu. Je o trošku více nachmelený, má hořčejší chuť. Produkci slavnostního ležáku obnovili v Sokolově v roce 2015 u příležitosti 90. výročí otevření Hornického domu. Autorem názvu Horňák je místostarosta Ladislav Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…