Sokolov: Území po ukončení těžby uhlí pomůže řešit studie

27.02.2021 21:10

Karlovarská agentura rozvoje podnikání realizuje společně s odborem regionálního rozvoje Krajského úřadu Karlovarského kraje Územní studie vyhodnocení územních nároků plánovaného rozvoje průmyslu na Mikroregion Sokolov – východ.

Sokolov: Území po ukončení těžby uhlí pomůže řešit studie
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Tento dokument by měl pomoci definovat možné scénáře, jak nejlépe postupovat s transformací ekonomiky v území zasažené těžbou hnědého uhlí. Známou skutečností je, že ukončení těžby se velmi rychle blíží, a proto je nezbytně nutné se touto otázkou začít zabývat a začít hledat ta nejvhodnější řešení.

Anketa

Jaká opatření NEBUDETE dodržovat?

hlasovalo: 5560 lidí

Transformace úhelného průmyslu bude velmi složitý proces. Nutnost nahradit tradiční průmyslové obory, které především na Sokolovsku byly potřebné několik desítek let, novým typem průmyslu, bude dlouhodobý proces, který však na počátku potřebuje dostat jasnou vizi. Zpracovatelem Územní studie je Institut regionálních informací, s.r.o. Brno, který závěrem roku dokončil 1. etapu Průzkumy a rozbory, která se zabývala především shromážděním dostupných podkladů a informací o stavu řešeného a zájmového území, proběhly rozhovory s klíčovými hráči v území a vše bylo přehlednou formou textově a graficky zpracováno.

V únoru letošního roku byla zahájena 2. etapa s názvem Návrh, která by měla definovat již zmiňovaný nástin budoucích potřeb území a návrh rozvojové vize jak pro Mikroregionu Sokolov – východ, tak i pro další zájmové území.

Dohled nad zadáním studie, nad jejím vznikem, a především nad její promítnutím do praxe dohlíží Inovační platforma pro strategické příležitosti, která je složena ze zástupců soukromého sektoru, veřejné správy, středního a vysokého školství, vědecké obce a dalších klíčových partnerů.

Dokument je k dispozici na internetových stránkách Karlovarského kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…